Erik Norin|9 juli, 2024, 13:22

Jag väljer att spela på Djokovic i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Djokovic var tillbaka i sitt bästa slag i senaste matchen.

  • Djokovic hittade rätt med sin backhand mot Rune, backhanden som är bäst på touren.

  • De Minaur har inte klassen som krävs att slå en Djokovic i sin bästa form.

1000 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fantastisk säsong bakom sig

Alex De Minaur är en av de spelarna som klättrat allra mest på världsrankingen den här säsongen och har spelat stundtals fenomenalt. Slog Djokovic i United Cup tidigare i år på hemmaplan och startade där en fantastisk säsong där har hittills vunnit 33 av sina 45 spelade matcher och dessutom har två titlar. I värmen i Acapulco och på just gräs i holländska S-Hertogenbosch. Gräset passar australiensaren vars största styrka är snabbheten som gör att han hinner upp fler bollar än genomsnittet och också kommer rätt för att få ut max i slagen i många av fallen.

Här ställs han dock inför en uppgift som jag tycker känns väldigt tuff, vi får oddsen på vår sida tack vare Djokovic struliga säsong, men jag tror som sagt att Djokovic nu är i slag och då ska ingenting hindra honom från att ta sig förbi De Minaur här. De Minaur har inte den bästa backhanden på touren och i diagonalduellerna mot Djokovic backhand kommer han få problem, jag tror inte han klarar att styra spelet åt något annat håll under majoriteten av matchen.

Äntligen tillbaka i form

Novak Djokovic började säsongen otroligt planenligt kändes det som, med att fullständigt krossa motståndet fram till semifinal i Australian Open, där och då trodde nog alla att han skulle vinna. Men när Jannik Sinner stod för sitt livs match och faktiskt spelade ut serben så var chocken ett faktum. Väldigt tungt för Djokovic som sedan dess visat upp ett mycket ovanligt formtapp samt haft problem med skador. Tidigt uttåg i Geneve, tidigt uttåg i Rom, tidigt uttåg i Indian Wells och till råga på allt tvingad att lämna WO mot Casper Ruud i Franska Öppnas kvartsfinal till följd av en knäskada.

Med ett knäskydd på knät började också Wimbledon-äventyret lite skakigt med tappat set mot 277:e rankade britten Fearnley. Det följdes upp av en mycket jämn och skakig match mot Popyrin där ett tie break i tredje sett fick avgöra matchen. Sedan väntade Holger Rune, som många trodde skulle utmana men då var Djokovic tillbaka i slag och var helt obeveklig mot dansken. Backhanden var sådär otroligt tung och han fick Rune precis dit han ville. Släppte totalt till två breakbollar, medan han själv hade hela 14 stycken under matchens gång. Spelar han lika bra här, kommer det här spelet att hitta rätt.

tennis, wimbledon
|
units: 5/5 - spelstopp: 12:00
De Minaur - Djokovic
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.