I mina ögon finner vi en riktigt intressant lina i den här kvalmatchen till Champions League. Hemmalaget BATE börjar likna lite av ett klassikerlag och är svårspelade på hemmaplan i Vitryssland.

Match: BATE Borisov – Piast (Champions League-kval) | Speltips: BATE Borisov vinner & under 3,5 mål | Odds: @2.00 | Units: 4/5 | Spelstopp: 19:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ett starkt hemmalag – som sällan är inblandat i målkalas

BATE Borisov är som nämnt i rubriken ett lag som numera nästan alltid är med i de stora turneringarna. Under 2010-talet har man deltagit i antingen Champions League eller Europa League samtliga år förutom vid två tillfällen när man missat i det avgörande kvalspelet. Man har rutin och den ska definitivt inte underskattas när orutinerade Piast ska besegras i den första omgången i årets kvalspel.

Ser man också till BATE Borisov är deras stora nyckel deras hemmaspel, man förlorar väldigt sällan på hemmaplan oavsett vilet motstånd som står på andra sidan. Kollar vi bara tillbaka på förra säsongens Europa League, tog man sig där till slutspel och slog självaste Arsenal i den första av två matcher i sextondelsfinalen. Förvisso åkte man ut med huvudet före i match två på Emirates, men kan man slå Arsenal på hemmaplan, kan man definitivt slå Piast. Seger i sex av sina senaste tio hemmamatcher, under 3,5 mål löser sig i åtta av dessa och själva mållinan är jag inte orolig för. Rimligt resultat i mina ögon är 1-0, 2-0 eller 2-1 i hemmalagets favör.

Nyblivna mästare

För första gången i den polska ligans historia heter de regerande mästarna Piast om jag gjort min historieläxa rätt. Laget kommer såklart till den här matchen med självförtroende, men man saknar rutinen från dessa typer av turneringar. Motståndaren BATE har tagit sig långt vartenda år det senaste årtiondet och ska Piast ta sig vidare här måste man fokusera på försvaret i den här första matchen. BATE har defensiven som sin starka sida och kan de ställa en mur på bortaplan i returen kommer det bli en svårlöst uppgift för Piast.

På bortaplan har man spelat bra och har endast förlorat tre av sina tio senaste bortamatcher, därav lite högre odds än förväntat på motståndaren BATE och när vi dessutom kan höja det till över två gånger pengarna genom att lägga till under 3,5 är det bara att tacka och ta emot. Piast löser nämligen just under 3,5-linan i nio av sina tio senaste matcher. Medan BATE är ett målsnålt hemmalag är Piast ett målsnålt bortalag och jag tror som sagt man vill hålla nere siffrorna för att sedan ta det i returen inför hemmafansen.

Speltips: BATE Borisov vinner matchen & under 3,5 mål

Ett kombinationsspel som finns hos Betsson till mycket fint odds, två målsnåla lag och kan bara BATE spela som man kan från start så bör man också lösa segern. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • BATE Borisov är rutinerade i Europasammanhang och vinner mycket på den rutinen mot Piast som är med i Europasammanhang för första gången.

  • BATE Borisov är starka på hemmaplan och har vunnit sex av sina senaste tio hemmamatcher.

  • BATE Borisov löser under 3,5 mål i åtta av sina senaste tio hemmamatcher.

  • Piast kommer fokusera på defensiven för att sedan satsa på att vinna dubbelmötet i returen på hemmaplan.

  • Piast löser under 3,5 mål i nio av sina senaste tio bortamatcher.

Högst odds hittade jag 8/7 kl 22:30 hos Betsson som ger 2.00. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.