Det har blivit dags för semifinalerna i årets VM. Och under tisdagen bjuds vi på ett tungviktsmöte mellan Frankrike och Belgien. Det är två mycket skickliga lag som ställs mot varandra. Därav tror vi på mål i båda riktningar.

Match: Frankrike – Belgien (Fotbolls-VM) | Speltips: BLGM | Odds: @1.76 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:00

Talang i massor

Frankrikes väg till VM-semifinal har varit väldigt imponerande. Gruppspelet tog man sig igenom utan några som helst problem. Vinster med 2-1 mot Australien och 1-0 över Peru grundlade gruppsegern som hämtades hem genom ett oavgjort 0-0 resultat mot Danmark. När det sedan vankades åttondelsfinal mot Argentina fick vi se en av turneringens häftigaste matcher. Frankrike gick vinnande ur striden med 4-3 efter en rejäl uppvisning av supertalangen Kylian Mbappé. Väl i kvartsfinalen väntade Uruguay och även här imponerade fransmännen. Slutresultatet skrevs till 2-0 efter mål av Raphael Varane och Antoine Griezmann.

Nu är det alltså dags för semifinal mot Belgien. Och som det självklart brukar vara i detta stadiet av turneringen så lär det bli en tuff match. Men det franska laget fullständigt kryllar av talang, särskilt offensivt. Att man skulle gå mållösa ifrån den här semifinalen ser jag som mindre troligt. Frankrike har nämligen gjort mål i fem av sina sex senaste matcher. Det gäller också för fyra av de fem VM-matcherna.

Visat oerhörd klass

Även Belgien har imponerat stort i VM. Gruppspelet tog man sig lekande lätt vidare ifrån. Redan efter två matcher hade man säkrat slutspelsavancemanget. Detta efter 3-0 vinst mot Panama och 5-2 vinst mot Tunisien. Detta innebar att man kunde vila startelvan mot England i sista gruppspelsomgången. Men trots detta vann man med 1-0 och säkrade gruppsegern efter mål av Adnan Januzaj. Därefter väntade åttondelsfinal mot Japan. Här var man däremot väldigt illa ute. I mitten på andra halvlek låg man under med 2-0 men man lyckades vända och vinna med 3-2 när Nacer Chadli avgjorde i sista sekunden.

Kvartsfinalen spelades mot hela turneringens huvudfavorit Brasilien. Och här visade Belgien verkligen sig själva från sin bästa sida. Efter självmål från Fernandinho och mål av Kevin De Bruyne tog belgarna hem kampen med 2-1 till slut. Det innebär att man nu är framme i semifinal mot Frankrike. Och liksom med fransmännen har jag svårt att se Belgien gå mållösa härifrån. Belgien har nämligen gjort mål i sju raka matcher, inräknat samtliga VM-matcher. Dessutom har BLGM-spelet suttit i tre av de fyra senaste matcherna.

Speltips: Båda lagen gör mål

Dagens speltips blir att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frankrike har gjort mål i 5 av de 6 senaste matcherna.

  • Frankrike har gjort mål i 4 av 5 VM-matcher.

  • Belgien har gjort mål i 7 raka matcher.

  • BLGM-spelet har suttit i 3 av Belgiens 4 senaste matcher.

  • Båda lagen har en oerhörd offensiv kvalitet.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.76 för spelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.76 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.