Joakim Östman|9 juli, 2024, 21:20

Jag väljer att spela på England i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • England har ett starkare lag, här håller vi Three Lions som favoriter.

  • Vi synar att det kommer passa England bättre att möta ett mer offensivt präglat motstånd.

  • Nederländerna har släppt till mycket chanser bakåt, det straffar England.

  • Pressen på England släppte troligtvis något med kvartsfinal-avancemanget.

  • Nederländernas fem insläppta mål väcker frågetecken kring defensiven.

Omsättningskrav: 6x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Kvartsfinal vändningar

Det var ett hårt ifrågasatt England som under lördagskvällen klev in på Merkur Spiel Arena i Düsseldorf för deras kvartsfinal-möte mot Schweiz. Förbundskapten Garth Southgate som inte alls fått det att lossna för England under turneringen, kände sig manad till att göra något och vi fick således se en formationsändring från start.

Succé drag vore en skarv att dra till med och när Schweiz sent in i andra halvlek hittade ledningsmålet, var det nog många som räknade ut England. Bukayo Saka skulle likväl ta Three Lions tillbaka i matchen som sedermera England kunde vinna efter straffar. Väl i straffläggningen var det engelska-spelarna säkerheten själva, något som inte direkt rimmat med den tidigare historiken.

Efter att inte övertygat märkbart i gruppspelet hade Nederländerna inga större bekymmer att säkra kvartsfinalspel när de besegrade Rumänien i åttondelsfinalen. Mot Turkiet skulle det likväl bli ett desto tuffare test och med underläge långt in i andra halvlek såg läget prekärt ut.

Två snabba-mål skulle dock vända på tillställningen och väl därifrån gjorde Nederländerna inga misstag när de segrade mot Turkiet med 2-1. Nederländerna blev därför det enda laget som lyckades avancera vidare från kvartsfinalerna på ordinarie tid. Att påstå att Nederländerna övertygade vore dock en överdrift, faktum är att kollar man till xG var Turkiet det bättre laget vilket även vi kan skriva under på.

Straffar nederländska defensiven

Kvartsfinalerna kan ofta kallas för examens-matcher då det till stor del avgör slutbetyget på en hel turneringsinsats. Tar man sig väl förbi kvartsfinalspel är det svårt att dela ut underkänt betyg till någon nation, vilket kanske framförallt för England ger en viss lättnad även om allt annat än EM-Guld inte kommer vara tillräckligt bra.

Inför semifinalen Nederländerna – England har vi egentligen två nationer som tagit sig hit utan att visa upp deras förväntade högsta nivå. Varken England eller Nederländerna har hittills rosat marknaden spelmässigt och det har varit en hackig väg till semifinal. Nederländerna har till stora delar glidit under radarn men faktum är att det egentligen bara stått för en riktigt solid prestation, i åttondelsfinalen mot Rumänien.

Nu väntar en annan nivå när England står för motståndet och även fast Three Lions fortsatt har mycket att bevisa håller vi de som favoriter. Känslan är att den mentala spärren kan ha släppt något efter avancemanget senast, när nu England dessutom får möta ett lag som kommer var mer offensivt inriktade än tidigare motstånd synar vi att de kommer passa bättre.

Nederländerna har även visat att det varit lite för lätt att komma till heta chanser på dem och mot ett England som har spets framåt ser vi att det kommer straffa sig. Här blir därför valet att gå med England i onsdagens semifinal, där spelet att England avancerar klickas till 1.73!

fotboll, EM
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Nederländerna - England
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.