Årets första Premier league lördag och i den tidiga matchen gör förra säsongens mästare Manchester City entré i årets upplaga av Premier league. Motståndet är inte helt enkelt utan West Ham har värvat bra och kan mycket väl störa City här. Underspel i fokus!

Match: West Ham – Manchester City (Premier League) | Speltips: Under 3,5 mål | Odds: @1.66 | Units: 3/5 | Spelstopp: 13:30

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hög lina ger värde

Linan för den här matchen ligger alltså på hela 3,5 mål istället för mer normala 2,5 som ofta är gränslandet för över- och underspel. Detta ger mer värde till det här spelet än vad man kanske tror. Manchester City förknippas med frejdigt anfallsspel och enorm individuell skicklighet, något som också stämmer och som också brukar leda till att man gör mycket mål. Dock är det en enorm skillnad på hemmaplan och bortaplan och ser man till föregående säsong så löste City det här spelet i hela 14 av sina 19 spelade bortamatchen. Det är dessutom premiär och hemmalaget West Ham kommer offra sig för att vara med i matchen under så lång tid som möjligt.

Manchester City har ligans bredaste trupp men saknar en del spelare inför den här matchen. Exempelvis båda anfallarna Sergio Aguero och Gabriel Jesus som båda gick långt i Copa America. Utöver det saknas också fortfarande mycket offensive vänsterbacken Benjamin Mendy. Tre spelare med offensiva kvaliteter utanför truppen kommer leda till att en av förra säsongens bästa spelare Raheem Sterling istället för att starta ute på en kant kommer starta centralt. Visst är Manchester City rättmätigt solklara favoriter att vinna matchen, men att man ska krossa West Ham tror jag inte man gör utan att sätta försvarsspelet och sätta sig själva i ledningen är prioriterat.

Fokus på försvaret

West Ham är inte heller något lag som är tippat att sluta i de nedre regionerna av tabellen utan är ett lag som ska kunna vara med att utmana om sjundeplatsen i ligan. Förra säsongen skakade man både Liverpool, Arsenal, Chelsea och Manchester United inför hemmafansen och i år känns lagets trupp ännu starkare. Fokus i matchen kommer dessutom ligga på att stoppa Manchester Citys anfallare och försöka utnyttja de få lägen man kommer att skaka fram i matchen. Med egna fansen i ryggen orkar man lite extra och klarar av sin högsta nivå en längre tid.

Rent målmässigt ska det heller inte underskattas att det är premiär. Båda lagen försöker fortfarande spela ihop sig efter ledigheter och det kan leda till att kvalitet saknas i avgörande lägen. För West Hams del kommer tre av fyra spelare i offensiven att vara nya. Pablo Fornals och Sebastian Haller är nya för säsongen och Miguel Lanzini missade förra säsongen till följd av en långtidsskada. Därav fel typ av motståndare för anfallet i West Ham att få möta i premiären. Man kommer inte äga mycket boll utan kommer få ställa in sig på att försvara, vilket blir en nyckel för att poäng eventuellt ska kunna bärgas.

Speltips: Under 3,5 mål

Linan ligger högre än vanligt, något som ger värde till spelet i mina ögon. Under 3,5 mål synas och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Det är premiäromgång, alla spelare är inte i fullt slag ännu. Kan leda till att misstag görs i avgörande lägen.

  • Manchester City löste spelet i 14 av 19 bortamatcher förra säsongen.

  • Manchester City saknar båda sina renodlade anfallare.

  • West Ham har en helt ny anfallskonstellation som ännu inte är helt samspelta.

  • West Ham kommer prioritera försvarsspelet i den här matchen.

Högst odds hittade jag 7/8 kl 18:00 hos Bethard som ger 1.67. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.