Erik Norin|9 september, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Medvedev är i total form och väldigt svår att bryta.

  • Tre av de fem senaste ATP-matcherna mellan spelarna har slutat med att båda tagit ett set.

  • Upplagt för att bli minst ett tie break, som ger 13 games.

Fantastisk i semifinalen

Medvedev visade i semifinalen mot Carlos Alcaraz att han är i sin bästa form sedan just den där segern mot Djokovic 2021 kanske. Ryssen spelade fantastisk tennis mot underbarnet och världstvåan Carlos Alcaraz i semifinalen och vann till sist faktiskt ganska rättvist i matchen. Håller han den nivån så kommer han ge Djokovic en match här och framförallt många games. Ryssen har en fantastisk serve och är i sina bästa stunder i princip omöjlig att bryta. Alcaraz lyckades exempelvis endast en gång under semifinalen, vilket får anses som mycket imponerande.

Tror därav på minst ett tie break i den här matchen, vilket i sådana fall skulle ge oss 13 games att gå på i jakten på spelet. Men jag måste såklart vara ärlig och inse att det kommer också krävas att Medvedev vinner ett set i den här matchen. Att Djokovic vinner ett set tvekar jag inte på men jag tror också att ryssen gör det. Han har spelat grym tennis, när han gör det är han där uppe med de två giganterna för dagen och han är också som sagt skicklig i sin serve, vilket är viktig i just tie break situationer.

Blir historisk?

Djokovic har som sagt i den här turneringen chansen att bli den första människan i historien med 24 grand slams. Han misslyckades mot Alcaraz i Wimbledon i vad som kommer beskrivas som en av 2000-talets bästa matcher när århundradet summeras. Har hittills fått en väldigt lätt väg fram med nionderankade Fritz som tuffaste motståndare och kanske att ett set behövs innan han når sin högsta nivå, en nivå ingen annan har i sig. Vi såg honom skaka mot Djere, här finns inte samma paramteter till total skräll som det varit och jag tror som sagt vi får en lång match.

Djokovic och Medvedev har historiskt också flera jämna matcher emellan sig där vi kan titta mot de matcherna som spelats mellan dem sedan finalen av US Open 2021. Fem stycken ATP-matcher sedan dess. I tre av dessa har båda tagit ett set, Medvedev har dessutom en seger att stoltsera med och vi kan därför ändå våga oss på ett överspel i games här, Medvedev vet att han kan ta set mot Djokovic och det ger tyngd till överspelet, speciellt om vi får ett tie break.

tennis, us open
|
units: 3/5 - spelstopp: 22:00
Medvedev - Djokovic
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.