I grupp H tar Frankrike emot blåbärsnationen Andorra på Stade de France. Allt annat än en hemmaseger är föga troligt. Vi riktar in oss på ett målspel! 

Match: Frankrike – Andorra (EM-kval) | Speltips: Över 1.5 mål i den första halvleken | Odds: @1.40 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:45

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Åtta mål på två matcher

Efter fem spelade omgångar toppar Frankrike väntat grupp H.  I kvalet har den regerande världsmästaren i princip varit felfria med flera stora segrar: Moldavien (4–1, borta), Island (4–0, hemma), Andorra (4–0, borta) och Albanien (4-1, hemma). Det enda poängtappet kom mot Turkiet borta när ett blekt Frankrike föll med 0-2. Nu väntar återigen Andorra och jag tror på en ny överkörning. Då även Turkiet och Island gått starkt i gruppen tror jag inte att Frankrike går på halvfart. Förutom tre säkra poäng kan man med en ny överkörning skaffa sig en ännu bättre målskillnad. Då gruppen är jämn kan mycket väl målskillnaden avgöra vem som hamnar etta eller tvåa. 

Jag tror Frankrike kommer försöka ta ledningen tidigt och helst döda matchen redan i den första halvleken. Detta har man gjort i tidigare gruppspelsmatcher. Senast mot Albanien gjorde man två mål i den första halvleken och i bortamatchen mot just Andorra gick man till halvtidsvila med hela 3-0. Den enda gruppspelsmatchen Frankrike inte lyckats göra mål i den första halvleken var mot Turkiet. Frankrike är i glödhet målform och på de två senaste matcherna har man gjort åtta mål. Av de åtta målen har fem stycken kommit i första halvlek.

Gruppens blåbärsnation

Andorra är lite av grupp H:s slagpåse. Fem förluster på fem matcher och 0-11 i målskillnad. Landet är ett av Europas minsta med ungefär 76 000 invånare. Det är i princip omöjligt att ett sånt litet land ska plocka poäng mot den regerande världsmästaren. För Andorras del gäller det att gå in till matchen med fokus på att hålla nere siffrorna. Det är någonting som blåbärsnationen tidigare visat att de kan göra. I senaste matchen mot Turkiet föll man endast med 1-0 efter ett mål i den 89:e matchminuten. Extremt imponerande av Andorra att hålla nollan så länge och stå upp så bra. Jag tror dock inte de kommer klara att upprepa samma prestation på tisdag. För det första lär det vara många trötta ben hos Andorra, att spela försvarsfotboll i nittio minuter tar rejält på krafterna. För det andra så är Frankrike ett bättre fotbollslag än Turkiet med en helt annan individuell skicklighet. Om inte laget Frankrike skulle fungera så har de så många bra spelare som på egen hand kan göra mål. 

Speltips: Över 1.5 mål i den första halvleken

Jag väljer att spela på att det blir över 1.5 mål i den första halvleken. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • I den senaste matchen lagen emellan blev det tre mål i den första halvleken.

  • Spelet har suttit i Frankrikes två senaste matcher.

  • Frankrike har gjort åtta mål på två matcher.

  • Frankrike har gjort minst ett mål i den första halvleken i alla gruppspelsmatcher utan en.

  • Andorra fick spela nittio minuters försvarsfotboll mot Turkiet i lördags och lär ha en del trötta ben.

Högst odds hittade jag 8/9 kl 14:00 hos Bet365 som ger 1.40. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.