Vi tror på en målgenerös tillställning under tisdagen när Litauen tar emot Portugal i kvalet till EM. Båda lagen stod för ett par svängiga historier i senaste omgången, goda möjligheter får målkalas här. Inte minst med tanke på bortalagets kapacitet.

Match: Litauen – Portugal (EM-kval) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1.53 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:45

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sitter i sju av de åtta senaste tävlingsmatcherna

Litauen imponerar inte direkt i grupp B. Med fyra spelade matcher har man endast lyckats få fram en enda poäng, en oavgjord match som dessutom inte är något att skryta med precis – motståndet hette Luxemburg. Faktum är att Litauen till och med förlorade bortamatchen mot Luxemburg i våras. Litauen räcker helt enkelt inte till och kvalet lär bli ett kvitto på att man har en hel del att förbättra om man ska lyckas nå några mästerskap över huvudtaget. Det är framförallt det defensiva arbetet som har svikit landslaget, nätat har man gjort i tre av de fyra spelade matcherna. Däremot har man släppt in tio mål på fyra matcher, mot nationer som Ukraina, Serbien och Luxemburg. Inga siffror att stoltsera med när ett stjärnspäckat Portugal i behov av poäng kommer på besök.

Litauen löser vårt spel i tre av de fyra spelade kvalmatcherna. Räknar vi in Nations League i det hela kan vi konstatera att man löser överspelet i generösa sju av sina åtta senaste tävlingsmatcher. Räknar vi ut målsnittet under dessa åtta matcher får vi fram ett snitt på skyhöga 3,62 mål per match, mycket på grund av Litauens klappkassa defensiv som vi tidigare nämnt. Att man skulle göra några större förbättringar inför mötet mot Portugal har jag väldigt svårt att se. Storvinst för de rödgröna ligger nära till hands.

En fantastisk offensiv

Portugal har helt klart inte ritkigt nått upp till förväntningarna under kvalet. Man har förvisso två matcher mindre spelade än än gruppledarna Ukraina, men fem poäng på tre matcher är inte godkända siffror med tanke på förutsättningarna, inte minst att man hamnat i en grupp med flertalet nationer som i regel inte brukar nå EM. Den fantastiska offensiven man besitter blottade sig dock i senaste omgången när man gästade Serbien och gick segrande med imponerande siffror, 4-2. Cristiano Ronaldo fick sig ett mål och William Carvalho såg ruskigt fin ut. Portugal hade som bekant problem med att få fram optimala resultat i början av kvalet men nu ser det ut som att formen har vänt. Faktumet att Portugal släppte in två mål mot Serbien samt att Litauen gjort mål i tre av fyra möjliga matcher gynnar även det vårt spel.

Ser vi till Portugals tre senaste tävlingsmatcher kan vi konstatera att man har varit involverade i 3,6 mål per match i snitt. När man nu tar sig att ett sårbart Litauen räknar vi med att de offensiva krafterna visar upp sig och att man går för att säkra tre poäng tidigt i matchen. Spelare som exempelvis Bernardo Silva och Ronaldo har visat upp god form i inledningen av säsongen med sina respektive klubbar och man har dessutom visat upp en god kemi mellan varandra i landslaget.

Speltips: Över 2,5 mål

Jag väljer att spela på att det blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Litauen löser spelet i övertygande sju av sina åtta senaste matcher

  • Portugal besitter en av Europas vassaste offensiver, där man dessutom har enskilda pjäser i storform

  • Portugal kommer till matchen efter en svängig historia mot Serbien där man blandade och gav

  • Klasskillnad råder och Portugal är i behov av poäng. Lär trycka på framåt från minut ett

  • Sett till Litauens åtta senaste tävlingsmatcher har man haft ett snitt på 3,62 mål per match

Högst odds hittade jag 9/9 kl 15:00 hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.