Daniel Jacobsson|10 januari, 2024, 11:40

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i tre raka inbördes möten.

  • Osasuna är den stora underdogen i Saudiarabien den här veckan.

  • Jippo för storklubbarna, Barcelona är inte i superform inför den här resan.

Neutral plan

Barcelona reser till Saudiarabien och den spanska supercupen med en lång skadelista. Bland annat finns frågetecken kring Pedri, Gavi, Cancelo, Alonso och Ter Stegen. Det är ett gäng tunga tapp i den här truppen, trots att den är bred och har mycket spets i övrigt. Jag lägger dock inget överdrivet förtroende på det här laget i det här mötet. Barcelona går inte ut och vinner med två bollar eller fler i det här mötet, jag är inte övertygad om att man är så motiverade till att spela fotboll här. Det handlar om en titelchans, men även i den här cupen har man valt att skicka semifinalerna till Saudiarabien. Det påverkar såklart på ett och annat sätt.

Barcelona blandar och ger. Robert Lewandowski har inte alls bidragit med den målskörden man hade hoppats på och jag är ganska övertygad om att Xavi kommer ge den nya brassen Vitor Roque en del chanser framöver. Känslan är att det här kommer bli ett tight möte på förhand. Osasuna kommer inte bjuda till någonting och siktar på en överraskande finalplats.

Ställa sig lågt och kompakt

Osasuna är den stora outsidern i Saudiarabien den här veckan. Motståndet heter Barcelona i semifinalen och en potentiell final hade betytt Real Madrid eller Atletico Madrid. Det är ganska tydligt att man inte har några större förväntningar på sig inför den här resan. De enda som tror på Osasuna är laget själva och det kan vara en skön känsla. Barcelona är inte svåra att analysera heller, Osasuna kommer ställa sig lågt och kompakt och hoppas på att utnyttja motståndarlaget i omställningsspelet. De tre senaste matcherna mellan lagen har slutat med uddamålssegrar, nu hoppas man att Osasuna tar segern och inte Barcelona.

Skadeläget som Barcelona har kan man utnyttja i Osasuna. Det är en andramålvakt som kommer vakta kassen, som det verkar, och det är en av sakerna som gynnar dagens bortalag. Neutral plan är en annan trots att den största delen av supportrarna lär vara där för Barca. Jag väljer att klicka handikapp i det här mötet då jag tror att jippot kan passa Osasuna betydligt bättre. Ingen tror på Osasuna, alla tror på Barcelona – drömläge.

fotboll, spanska supercupen
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:00
Barcelona - Osasuna
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.