Under fredagen är det två matcher i Ligue 1 på schemat. I den ena ställs Lyon mot Reims på Groupama Stadium. Här har vi valt ut ett kortspel på bortalaget. 

Match: Lyon – Reims (Ligue 1) | Speltips: Reims över 1,5 kort | Odds: @1.43 | Units: 2/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 20:45

Offensivt skickliga

Lyon har ett väldigt offensivt skickligt lag med Nabil Fekir och Memphis Depay i spetsen. Det är något som visat sig i Ligue 1 under säsongen. Man ligger för närvarande på en tredjeplats med endast jätten PSG och Lille framför sig. En på många sätt imponerande säsong har det varit så här långt, även om man åkte på en förlust i sin senaste match. Det var dock i den franska ligacupen mot Strasbourg med 2–1.

Nu ska man alltså möta Reims på hemmaplan och givetvis kommer man till matchen som stora favoriter. Det är också Lyon som väntas föra spelet och trycka ner sina motståndare djupt i banan. Det brukar öppna upp en del för gula kort för motståndarna. Över 1,5 kort har det nämligen blivit till tre av Lyons fyra senaste motståndare i just Ligue 1. Det finns med andra ord fina förutsättningar för att det spelet ska gå in även i den här matchen. Särskilt som Reims själva brukar kunna dra på sig en del kort.

Får inrikta sig på försvarsspel

Reims säsong så här långt har varit ganska så stabil. Man ligger efter 18 omgångar på en niondeplats med 26 inspelade poäng. Det är starkt av en klubb som Reims, som ofta brukar husera i den nedre delen av tabellen. Lagets form är också väldigt fin med fyra raka matcher utan förlust, varav en vinst i den senaste mot Lens i ligacupen. Nu väntar som sagt en betydligt tuffare uppgift, bortamatch mot ligatrean Lyon. Och här förväntar jag mig en matchbild där Reims får inrikta sig på försvar. Det, i sin tur, kan öppna upp för gula kort när man måste försvara mot Lyons vassa anfall.

Och just gula kort är något som Reims fått erfara i sina senaste matcher. Det är nämligen så att man dragit på sig minst två gula kort i tre av sina fyra senaste ligamatcher. I vissa utav dessa matcherna har man dessutom dragit på sig hela tre stycken. En annan faktor som talar för spelet är att det satt i det senaste mötet mellan just Reims och Lyon. Själva mötet vann Reims med 1–0, men man vann även kortutdelningen med 2–0.

Speltips: Reims över 1,5 kort

Dagens speltips blir att Reims tilldelas över 1,5 kort. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Reims har fått minst två gula kort i tre av sina fyra senaste matcher.

  • Tre av Lyons fyra senaste ligamotståndare har dragit på sig minst två gula kort.

  • Reims fick två gula kort i det senaste inbördes mötet.

  • Lyon är favoriter och förväntas styra matchen.

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.43 för kortspelet. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.43 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.