Det vankas bottenmöte när Andorra tar emot Moldavien i grupp H av EM-kvalet. Det mesta talar för en målsnål historia!

Match: Andorra-Moldavien (EM-kval) | Speltips: BLGM – Nej | Odds: @1.48 | Units: 1/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1.48 hos Betway

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Noll mål på sex kvalmatcher

Andorra ligger i bergskedjan Pyrenéerna, på gränsen mellan Frankrike och Spanien. Under fredagskvällen reser Moldavien dit för att spela en gruppspelsmatch i EM-kvalet. Andorras fotbollsförbund bildades 1994 och blev 1996 medlem av FIFA. I kvalet till VM 2018 skrällde man rejält när man lyckades slå Ungern med 1-0 via ett mål av Marc Rebés. I matchen innan fick man en pinne mot Färöarna hemma. Andorra fick fyra poäng totalt i kvalet vilket var första gången sedan 2005 man tog poäng. Deras oväntade poängskörd gav därmed laget en rejäl klättring i FIFA-rankingen.

Men EM-kvalet 2020 har inte innehållit några skrällar för Andorra hittills. Andorra hittas i grupp H tillsammans med Moldavien, Albanien, Island, Frankrike och Turkiet. Som förväntat befinner sig de två sistnämnda högst upp i gruppen för tillfället. Andorra har haft ett tufft kvalspel och befinner sig i den absoluta botten med sex raka förluster. Hemmalaget jagar fortfarande sitt första mål framåt i kvalet samtidigt som de släppt in hela 14 mål bakåt. Att båda lagen inte gjort mål har suttit i deras sex kvalmatcher. Med deras trubbiga offensiv tror vi på en liknande historia under fredagskvällen!

Målsnålt möte

Andorras motståndare under fredagskvällen, Moldavien, har också haft ett tufft kvalspel såhär långt. Medan gruppen topplag innehar 15 poäng befinner sig Moldavien i botten med deras tre poäng. Vinsten kom mot Andorra i deras första gruppspelsmöte. Moldavien tog ledningen i den 8:e matchminuten genom Igor Armas. Sedan fick Moldavien kämpa i uppförsbacke eftersom Artur Ionita drog på sig två gula kort, men Andorra kvittering uteblev fast laget fick spela med en man mer en hel halvlek.

Nu möts alltså de två lagen igen, men med tanke på hur förra mötet såg ut tror vi på en målsnål historia. De två lagen lyckades endast producera vars ett skott på mål under 90 minuter. Andorra som dessutom var en man mer, borde kunnat skapa mer än vad de gjorde. Men som sagt besitter de båda lagen två väldigt svaga offensiver. Att båda lagen inte lyckats göra mål har suttit i fem av Moldaviens sex kvalmatcher. Spelet har dessutom suttit i deras tre senaste inbördes möten!

Speltips: BLGM – Nej

Jag väljer att spela på att båda lagen lyckas inte att göra mål under fredagskvällen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i tre raka inbördes möten.

  • Andorra har löst spelet i samtliga sex gruppspelsmatcher.

  • Moldavien har löst spelet i fem av deras sex gruppspelsmatcher.

  • Andorra har inte lyckats göra mål i någon av deras sex matcher.

  • De två lagen hade endast vars ett skott på mål i deras senaste inbördes möte.

Högst odds hittade jag 10/10 kl 11:26 hos Betway som ger 1.48. Min investering i detta spel blir 1/5 units!

Rygga till 1.48 hos Betway

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.