Grannlandet Island har nu, med deras starka supportrar i ryggen, möjlighet att nu störa Frankrike i kvalgruppen. Mycket står på spel i denna match och lagen kommer nog, trots klasskillnaden, endast vara nöjda med tre poäng. Mål kommer vi därför att få se – över 2,5 mål i matchen!

Match: Island – Frankrike (EM-kval) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: @1,90 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1,90 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Fin form på hemmaplan

Island chockade och slog igenom med dunder och brak för några år sedan. Efter det har man hängt kvar där uppe och är fortsatt en nation att räkna med. Än idag kan man förvånas över deras fantastiska insatser och prestationerna de emellertid bjuder till med. Men landslaget har etablerat sig bland de 30-45 bästa länderna i världen och det är lätt att glömma bort. Trots att det gick mindre bra i Nations League, går det bra mycket bättre i kvalgruppspelet för tillfället. Där befinner man sig på en fin tredjeplats bakom Frankrike på andraplats, med fyra vinster och två förluster. Landslaget har stått för tio mål framåt och fått se nio baljor gå i egen kasse. Inför den senaste matchen mot Albanien för en dryg månad sedan var formen väldigt bra. Då hade man tre raka vinster och totalt sex gjorda mål samt ett enda insläppt. Ett imponerande facit, däribland en vinst hemma mot gruppettan Turkiet.

Den fina sviten fick dock ett stopp i lagets senaste match. Landslaget åkte till Elbasani för spel på Elbasani Arena mot Albanien och fick se sig besegrade. Man hängde länge med i matchen och höll 2-2 fram till och med den 78:e matchminuten, då Albanien tog tag i taktpinnen för att sedan sätta ledningsmålet. Fem minuter senare kom ytterligare ett mål och slutresultatet skrevs till 4-2. Island har gjort mål i fyra raka matcher och på hemmaplan har de dessutom tre raka vinster. Frankrike kommer inte få det lätt mot ett hemmastarkt Island, som har en storskalig uppslutning av supportrar, trots nationens storlek. Spelet över 2,5 mål har suttit i fyra av de fem senaste matcherna. Island saknar troligtvis bara Albert Gudmundsson, en anfallare med två starter i sitt AZ Alkmaar denna säsong.

Världsmästarna fortsatt sylvassa

Elva mål på de tre senaste matcherna, säger en del om det franska fotbollslandslaget. Under VM 2018 spelade de en otroligt fin fotboll och tog sig hela vägen till final och slog Kroatien där. Med ett VM-guld i bagaget har de fortsatt att komma med fina prestationer. De är nämligen ännu rankade i toppen – plats nummer två i FIFAs ranking – vilket inte endast är guldets förtjänst, men även statistiken. Landslaget har endast två förluster på de 20 senaste matcherna och har bjudit till med flertalet målrika vinster. I kvalgruppen ligger de på andraplats med 15 inspelade poäng, hela 19 (!) gjorda mål och endast fyra insläppta. Frankrike har ett enda nederlag under de åtta senaste matcherna, och i ärlighetens namn var det ett tråkigt sådant. De åkte på däng på bortaplan mot Turkiet, som i och med den vinsten kunde placera sig på förstaplats.

Här kan man dock lockas av spelet på den raka tvåan, men med tanke på Islands styrka på hemmaplan och Frankrikes skador bör man vara försiktig. Till denna match saknas viktige Paul Pogba, samtidigt som Mpabbé och Kanté precis har kommit tillbaka från skada. Spelet över 2,5 mål lockar mer, då matchen faktiskt kan gå lite hur som helst och eftersom spelet suttit i tre raka matcher för Frankrike. Dessutom sitter spelet i sju av lagets nio senaste matcher. Avancemang till EM är målet för båda och för att kunna uppnå är båda lagen i behov av en trepoängare. Märk väl att mål har rasat in mellan lagen tidigare. Över 2,5 mål i sju av de åtta senaste matcherna!

Speltips: Över 2,5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det har blivit över 2,5 mål i sju av de åtta senaste matcherna lagen emellan.

  • Spelet har suttit fyra av Islands fem senaste matcher.

  • Spelet sitter i sju av Frankrikes nio senaste matcher.

  • Båda lagen är i behov av tre poäng, då läget i gruppen ställer de kraven på landslagen.

  • Frankrike har gjort 19 (!) mål och släppt in fyra i kvalspelet och Island har å sin sida satt tio bollar och släppt in nio.

Högst odds hittade jag 10/10 kl 12:00 hos Bet365 som ger 1,90. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1,90 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.