Södertälje vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/10 kl 22.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Södertälje har ett betydligt bättre lag på pappret än vad Kristianstad har

  • Kristianstad har två raka förluster in till den här matchen

  • Södertäljes NHL-lån har visat sig vara en lyckoträff för klubben

  • Kristianstads NHL-lån Joel Kellman har varit osynlig än så länge och är poänglös efter tre matcher

  • Södertälje vann tre av fyra matcher mot Kristianstad förra säsongen

Spelarmaterialet för en högre placering

Kristianstad är ett av lagen som tippas tillhöra botten av HockeyAllsvenskan i år. Laget ser inte särskilt starkt ut på pappret och man har tappat flera tongivande spelare som man inte riktigt kunnat ersätta fullt ut. Ändå har man gjort det klart godkänt under inledningen på serien. I måndags vann man mot Väsby på bortaplan med 5–1 och i en tuff bortamatch på förhand mot Västerås knep man en poäng. Första förlusten efter ordinarie tid kom däremot i fredags när Mora blev för starka för skåningarna.

För Södertäljes del inledde man seriespelet förra fredagen genom att vinna i slutminuterna mot nykomlingen Väsby med ynka 1–0. Sedan har det blivit idel förluster. I måndags var man det bättre laget mot Västerås men lyckades ändå förlora med uddamålet. Sedan dess har man förlorat mot både Almtuna och Västervik. Inte alls den starten som Södertälje hade hoppats på i år då man har spelarmaterialet för att knipa en placering högre upp.

NHL-lånet poänglös efter tre matcher

Båda lagen har inte rosat marknaden efter ett par omgångar. För Kristianstads del är det kanske inget som överraskar då man är bottentippade men för Södertäljes del hade man nog hoppats på mer. Tränarduon med Nichlas Falk och Dennis Bozic gjorde en hästjobb med laget ifjol och förvandlade klubben till ett bottenlag till ett lag som på allvar kunde varit med och slagits om SHL-platserna. Problemet för Södertälje senaste åren har varit ojämnheten man visat upp, och den här säsongsinledningen är inget som klubbens anhängare hade hoppats på.

Men ser man till vad lagen har att ställa för manskap på plan, så ska det vara stor fördel till Södertälje här enligt mig. Man har en betydligt bättre trupp på pappret och är ett lag som tagit steg från ifjol. Man har fått behålla flera spelare som man vill bygga vidare med och jag tror på laget, även fast man öppnat tveksamt än så länge. Här möter man ett Kristianstad som man måste spela på sin högstanivå för att utmana om poängen, något jag inte tror att man orkar med i allt för hög utsträckning. Man har dock tillgång till NHL-lånet Joel Kellman men han har sett osynlig ut och är än så länge poänglös efter tre matcher. Södertäljes NHL-lån med Samuel Fagemo och Evan Bouchard i spetsen har visat sig vara en lyckoträff. Ett starkare Södertälje tror jag har goda vinstchanser här, och oddset på 2.23 för SSK-vinst måste testas.

Speltips.se ger tipset:

Södertälje vinner hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/10 kl 22.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.