Jag väljer att spela på Kroatien. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kroatien har sett väldigt starka ut efter sommarens EM.

  • Kroatien har tre raka segrar inför detta mötet.

  • Slovakien har inte längre en trolig chans på ett VM avancemang.

  • Kroatien har hållit nollan i fyra raka matcher.

  • Kroatien behöver vinna denna matchen för att fortsatt leda gruppen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Kroatien att vinna hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tvåmanna race

Efter sommarens EM var det många med mig som ifrågasatte Kroatien. Det har vi fått omvärdera efter de senaste matcherna. Kroatien har startat sin generationsväxling som har sett mycket lovande ut. Detta Kroatien ser klart mycket bättre ut än vad jag iallafall hade förväntat mig. Det fina spelet har lett till att Kroatien kopplat ett grepp om VM-biljetten. Kroatien toppar gruppen med sexton inspelade poäng, även Ryssland har sexton poäng vilket gör detta till ett Tvåmanna race om gruppsegern. De båda nationerna möts i sista matchen i denna gruppen. Nu handlar det om att skapa sig så bra förutsättningar som möjligt för Kroatien inför de avgörande mötet. I första matchen denna samlingen slog de Cypern planenligt med 0-3. Det blev aldrig nån nerv i det mötet utan Kroatien kontrollerade matchen från start till mål.

Slovakien åker till mötet mot Kroatien nedslagna efter förlusten mot Ryssland i första matchen denna samlingen. Förlusten innebär att det nu har sju poäng upp till platsen för fortsatt kvalspel till VM. Med enbart tre omgångar kvar i gruppen räknar jag därför bort Slovakiens chanser till ett VM avancemang. Trots ett bra lag på pappret räckte Slovakien inte riktigt till i denna gruppen. Att de dessutom inte är med och gör upp om avancemanget hela vägen är en besvikelse.

Seger ett måste

Ska Kroatien vinna denna spännande grupp H krävs det en trepoängare i mötet mot Slovakien. De är också givna favoriter på förhand efter deras imponerande spel på sistone. Kroatien vann även senaste mötet mot Slovakien under den föregående samlingen. Segern den gången ger en viktig boost inför detta mötet nu på hemmaplan mot Slovakien. Formen är ett frågetecken hos Slovakien inför detta mötet, de kliver in i mötet med Kroatien med bara en seger på deras senaste fem matcher. När de dessutom inte längre har en rimlig chans på avancemanget tror jag motivation kommer saknas.

I Kroatien finns det en helt annan motivation och tro på sig själva efter tre raka segar. Kroatiens försvarspel har varit ramstarkt och imponerade enormt med fyra raka hållna nollor. Ser man dessutom bara till detta kvalspelet har Kroatiens försvar inte släppt in ett mål på sex raka matcher. Kroatien har också ett bättre lag med mer spets och bredd än vad vi hittar i Slovakiens trupp. Sett till dessa förutsättningarna ska det inte vara nått snack, här vinner Kroatien!

fotboll, VM kval
|
units: 4/5 - spelstopp: 20:45
Kroatien - Slovakien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.