Kvalet till EM rullar vidare och vi har ett möte mellan Portugal och Luxemburg att se fram emot. Matchen går av stapeln på José Alvalade under fredagen, vi tror på en ensidig historia.

Match: Portugal – Luxemburg (EM-kval) | Speltips: Portugal vinner båda halvlekarna | Odds: @1.53 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1.53 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tuff grupp

Portugal gick in i Grupp B som stora favoriter, men än så länge är det Ukraina som varit ett stort utropstecken med tretton poäng på fem matcher. Portugal, med en match mindre spelad, ligger för tillfället på åtta poäng. Addera därtill att även Serbien infinner sig i gruppen. Under fredagen är det tre poäng som gäller för Portugal när man tar emot Luxemburg, allt annat vore en megaskräll. Portugal besitter inte bara en god form i landslaget, man har dessutom flertalet spelare som levererat i respektive klubbar under inledningen av säsongen. Med sin breda och mycket skickliga offensiv kan siffrorna lätt rinna iväg under fredagskvällen, här tror undertecknad att man till och med vinner båda halvlekarna.

Portugals offensiv har visat upp sig rejält under de senaste matcherna. Faktum är att man gjort hela nio mål på två matcher i kvalet. Först besegrade man Serbien med 4-2 på resande fot för att sedan förnedra Litauen med 5-1 efter att Ronaldo gjort imponerande fyra mål. Portugisen är nu cirka tjugo mål ifrån att vara den bästa målskytten i landslagssammanhang någonsin och kommer säkerligen göra allt för att minska de siffrorna. Med fyra raka vinster i bagaget ska Portugal ha goda chanser till att vinna både första och andra halvlek.

Klasskillnad råder

Luxemburg har aldrig lyckats nå ett EM och så förblir det även efter detta kvalet. Man har dock lyckats skrapa ihop fyra poäng på fem matcher, ett imponerande facit för att vara Luxemburg, men att förbättra de siffrorna under fredagen blir otroligt tufft. Klasskillnad råder och man spelar dessutom på bortaplan. De poäng man har tagit har man noterats för under de tre första matcherna i kvalet, sedan dess har man två förluster med sig och även en förlust mot Nordirland med 1-0 i en vänskapsmatch. Ingen vidare form direkt. I sin senaste match stötte man på Serbien och förlorade med 3-1 efter att Serbien vunnit båda halvlekarna. Nu väntar den första riktigt tuffa bortamatchen på över två år, undertecknad ser inget annat scenario än vinst för Portugal, speciellt med en hungrig Ronaldo i offensiven.

Speltips: Portugal vinner båda halvlekarna

Jag väljer att spela på att Portugal vinner båda halvlekarna. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luxemburg löste spelet i sin senaste match mot Serbien

  • Portugal har gjort nio mål på två matcher

  • Portugal har flertalet spelare som levererat i respektive klubbar under säsongsinledningen. Man fungerar dessutom väldigt väl som ett kollektiv och besitter en offensiv i världsklass

  • Cristiano Ronaldo gjorde fyra mål i Portugals senaste match och jagar fler i hopp om att slå nya rekord

  • Luxemburg har förlorat tre raka matcher mot sämre motstånd än det som väntar på fredag

Högst odds hittade jag 9/10 kl 20:00 hos Bet365 som ger 1.53. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.53 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.