Den brittiska stornationen England har stått för helt briljanta insatser i EM-kvalet. Nu är det dags för nästa motståndare, Tjeckien, att få känna på Englands vrede, när de senare åker till Prag för ännu en rolig tillställning. Målen har haglat in från bortalagets sida och minst två mål från gästerna lär vänta!

Match: Tjeckien – England (EM-kval) | Speltips: England över 1,5 mål | Odds: @1,57 | Units: 3/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 1.57 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Släpper till oftare än sällan

Man får ändå lov att säga att Tjeckien har gjort det rätt så okej – men inte mer – i EM-kvalet hittills. De ligger på andraplats i kvalgruppen och klaga kan man göra på insatserna, men nämnvärt dåligt har det inte varit. De kommer exempelvis senast från en riktigt fin insats borta mot Montenegro, var de förde spelet och enkelt kunde spela av hemmalaget med 0-3. Tjeckien har vunnit i tre av sina fem senaste matcher, men tyvärr är en sak tydlig, trots att man fått med sig en handfull poäng. Vinsterna har kommit mot, sagt med all respekt, några mindre kvalitetsspäckade nationer i form av Bulgarien och Montenegro. När man väl har ställts mot starkare nationer som England och Brasilien har det blivit förluster med hela 5-0 och 1-3. För två matcher sedan pallade man inte heller pressen inför mötet med Kosovo på bortaplan. Då kunde Tjeckien dra ifrån en aning, då Kosovo ligger på tredjeplats, men istället föll man pladask med 2-1.

Hemma i Tjeckien har de inte imponerat alltför mycket heller. Visst, majoriteten av segrarna har kommit på hemmaplan, dock ser man en summa på sex insläppta mål på de fem senaste matcherna. En statistik som ett målglatt England verkligen suktar efter och älskar att se. Tjeckien får se upp i defensiven – som förvisso har två viktiga avbräck. Givna målvakten Tomas Vaclik och mittbacken Marek Suchy dras med lite skadebekymmer och riskerar att hamna utanför elvan. England bör se upp för Vladimir Darida, som öppnat upp riktigt starkt i tyska Bundesliga. Mittfältaren stod även för ett mål i den senaste landskampen mot Montenegro.

Mål, mål, mål

Gareth Southgate och hans mannar har tagit tillbaka England dit de hör hemma och återigen satt dem på fotbollskartan igen. Först tågade han in och tog landslaget till en semifinal under VM 2018 och imponerade stort, för att sedan leda laget till ytterligare en semifinal – den gången i Nations League. Valet att tillsätta Southgate som tränare ifrågasattes rejält, både medialt och från supporterskarorna. Men hittills har coachen visat sig vara ett lyckosamt val och han processen att ta detta landslag vidare fortsätter med bravur. Under EM-kvalet har man inte bara lyckats vinna alla fyra matcher, utan man har även gjort det genom att måla hela 19 (!) gånger. På de tio senaste matcherna har endast Nederländerna lyckats nypa en seger mot England. Förövrigt är landslaget annars obesegrade under de matcherna.

På bortaplan har de England verkligen steppat upp sitt game under de tre senaste matcherna. Oavgjort borta mot Kroatien, sedan seger borta mot Spanien med 2-3 följt av en storseger med 1-5 mot Montenegro. I den senaste föreställningen lagen emellan bjöd England verkligen på festligheter. Matchen spelades i mars detta år och England pulvriserade Tjeckien med hela 5-0, i vad som uppskattades vara en uppvisning. Dessförinnan spelade lagen 2-2 mot varandra och spelet har därmed suttit i två raka matcher lagen emellan. England har ett flertal spelare i formidabel form, bland andra Sterling och hans näsa för mål denna säsong med sina sex kassar på sju matcher. Spelet sitter i två raka matcher för England samt i alla kvalmatcherna. Fabian Delph och Kyle Walker saknas, men värdiga ersättare finns och denna seger ska bara hem till gruppettan.

Speltips: England över 1,5 mål

Jag väljer att spela på att England gör över 1,5 mål i matchen. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • De två senaste matcherna lagen emellan slutade 5-0 (till England) och 2-2.

  • Tjeckien har släppt in sex mål på de fem senaste matcherna.

  • Spelet sitter i två raka matcher för England samt i samtliga kvalmatcher.

  • England kommer till spel med flertalet spelare i fin form. Inte minst Raheem Sterling, som noterats för sex mål på sju matcher i Manchester City.

  • England har gjort 19 mål i kvalspelet och har en enda förlust på de senaste tio matcherna.

Högst odds hittade jag 10/10 kl 13:00 hos Bet365 som ger 1,57. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.57 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.