I Istanbul händer det grejer under fredagen. Spänning, känsla och fotbollsfeber. Det turkiska landslaget ställs nämligen mot Albanien i kvalspelet och mötet är sannerligen intressant. Turkiet har spelat riktigt bra i gruppspelet hittills och har ofta förmågan att sätta sin prägel på matchen tidigt. Turkiet leder i halvtid!

Match: Turkiet – Albanien (EM-kval) | Speltips: Turkiet halvtid | Odds: @2,10 | Units: 2,5/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 2,10 hos William Hill

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Spelet sitter i sex av de åtta senaste

Turkiet har verkligen fått igång ett riktigt bra spel under tränaren Senol Gunes. Förbundskaptenen har implementerat en vattentät försvarsidé och en offensiv med kapacitet att såra majoriteten av världens nationer. De leder imponerande nog kvalgruppen framför världsmästaren Frankrike på lika många poäng, men bättre målskillnad. Under landslagssamlingen i juni mäktade turkarna även med att slå fransoserna på hemmaplan, något som de flesta verkligen inte förväntade sig på förhand. I kvalgruppspelet har man fått med sig fem trepoängare och lämnat en enda match poänglöst. Totalt har det blivit fina 14 mål framåt och ynka två mål i egen bur. Turkiet har fått till ett svårslaget kollektiv, ledda av en motivator i spetsen. Laget omfattas av en skalig blandning av unga och hungriga samt äldre och erfarna spelare. Helt klart en intressant nation att följa de kommande åren i allmänhet och detta kval i synnerhet.

I denna match lär man frustrera och trötta ut albanerna, genom att göra det svårt för dem och räta upp en obrytbar försvarslinje. Hemmalaget lär troligtvis även våga föra matchen lite mer och gå för att äga bollen. I nuläget är de som sagt i en fin form och har fem raka vinster på hemmaplan. Över en större helhet är man obesegrade i hela sex matcher på hemmaplan. Totalt har man endast åkt på stryk vid två tillfällen på de tio senaste matcherna. Spelet, att Turkiet leder i halvtid, sitter i sex av Turkiets åtta senaste matcher. Här lär man göra precis som tidigare, ta kontroll över matchen tidigt och sätta minst ett mål. Till matchen ser endast Cengiz Ünder ut att missa matchen. Dock spelade Deniz Turuc i hans frånvaro och satte dessutom en strut och med det kan Turkiet känna sig trygga.

Vinst eller förlust

Om Turkiet har visat upp en stabil sida, har Albanien gjort raka motsatsen. Man blandar och ger väldigt mycket och i resultatväg ser vi att det hattar väldigt mycket, antingen vinst eller förlust. De förlorade exempelvis förödande borta mot Island i juni, för att sedan få med sig en stabil vinst hemma mot Moldavien. Den matchen följdes upp med ytterligare en förlust borta mot Frankrike och senast kommer man ifrån en revanscherande vinst hemma mot Island. Tydlighet i otydligheten är att man inte riktigt vet vad man får av Albanien. Däremot är statistiken på bortaplan minst sagt lätt att uppfatta. Där går det klart sämre och de har hela fem förluster under de sju senaste bortamatcherna.

Vid den förra tillfället då Albanien var och besökte Turkiet för ett möte slutade matchen 3-0 till hemmalaget. I den matchen satte Turkiet avtryck tidigt och då satt en turkisk ledning i halvtid. Vid de fem senaste förlusterna för Albanien sitter också spelet för motståndaren. Man har tidigt tappat fokus i matchen och släppt in mål innan halvtid. Dessutom saknas den stabila injektionen i backlinjen, Elseid Hysaj. Försvararen från Napoli stod för en stark insats senast och satte även en balja. Hans frånvaro kommer troligtvis att vara ett ordentligt avbräck för förbundskapten Eduardo Reja

Speltips: Turkiet halvtid

Jag väljer att spela på att Turkiet vinner första halvlek. Här är några anledningar till varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det senaste mötet lagen emellan på turkisk mark.

  • Spelet har suttit i sex av Turkiets åtta senaste matcher.

  • Turkiet har fem raka hemmavinster och är obesegrade i sex raka.

  • Spelet sitter i för Albaniens motståndare i landslagets fem senaste förluster.

  • Albanien har fem förluster på de sju senaste bortamatcherna. Till matchen saknas dessutom Elseid Hysaj, som varit en kugge i försvaret.

Högst odds hittade jag 10/10 kl 11:00 hos William Hill som ger 2,10. Min investering i detta spel blir 2,5/5 units!

Rygga till 2,10 hos William Hill

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.