Jag väljer att spela på Turkiet vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lettland har förlorat två av deras tre senaste VM-kvalmatcher.

  • Lettland har gått mållösa i tre raka VM-kvalmatcher.

  • VM-drömmen är redan över för Lettland, samtidigt som Turkiet är med i kampen om den viktiga andraplatsen.

  • Turkiet har gjort mål i samtliga sex VM-kvalmatcher.

  • Turkiet besitter en klart starkare landslagstrupp, nu måste de bara hitta tillbaka till den fina starten som de visade upp i VM-kvalet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Turkiet vinner hos Betsafe

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Mållösa i tre raka

Lettland har stått för ett par starka prestationer, men i det långa loppet är de totalt chanslösa när det kommer till VM-spel nästa år. I skrivande stund hittas de på en femteplats i tabellen med fem inspelade poäng. Deras facit lyder en vinst, två oavgjorda och fyra förluster hittills. De tre resterande omgångarna blir därför endast av utvecklingssyfte för Lettlands del.

Trots att Nederländerna hade ett rejält övertag i förra matchen lyckades Lettland hålla nere siffrorna. Slutresultatet skrevs till 1-0 och det ska Lettland vara glada över. Lettland har förlorat två av deras tre senaste VM-kvalmatcher och nu ställs de återigen mot ett motstånd som jagar en topplacering. Hemmagänget har gått mållösa i tre raka landskamper och spelet har inte imponerat direkt. Vi anser att Turkiet håller flera nivåer högre när de kommer upp i standard. I ett såhär viktigt skede väljer vi därför att hålla deras sida!

Viktigt skede

Det ser ut att bli en nervkittlande avslutning i VM-kvalets grupp G. Där gör Norge, Turkiet och Montenegro upp om den ack så viktiga andraplatsen i gruppen. Nederländerna har kopplat greppet om förstaplatsen och de ser väldigt starka ut för tillfället. Därmed får trion jag nämnde ovan fokusera på att iallafall knipa playoff-placeringen istället. Måndagen är oerhört viktig och vi väljer att hålla ett extra öga på när Turkiet reser till Lettland.

Turkiet inledde VM-kvalet strålande med två vinster och en oavgjord. Det som imponerande mest var att vinsterna kom mot topplagen Nederländerna och Norge. Men där emellan hade Turkiet ett väldigt svagt Europa-mästerskap. Turkiet var totalt chanslösa när de åkte ur i gruppspelet med tre raka förluster. Deras misslyckande gav självförtroendet en törn och därefter har det varit klart sämre i det återupptagna VM-kvalet. Men under måndagen måste Turkiet ta sig i kragen ifall VM-drömmen ska leva vidare. De har ett ypperligt tillfälle att knipa en viktig trepoängare när de ställs mot allt svagare Lettland. Turkiet besitter en bra trupp och vi tror att gästerna presterar i detta viktiga skede. De har gjort mål i fyra raka landskamper och måste nu bara hitta kontinuiteten i försvarspelet också!

fotboll, VM-kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Lettland - Turkiet
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.