Joakim Östman|10 november, 2021, 08:32

Jag väljer att spela på Spanien. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spanien måste vinna detta mötet om gruppsegern ska vara möjlig.

  • Spanien visade klassen i senaste samlingen.

  • Grekland har inte längre någon rimlig möjlighet till ett avancemang.

  • Spaniens trupp håller en betydligt mycket högre nivå än Greklands.

  • Spanien har förlorat en VM-kval match det senaste 66 åren.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Spanien att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Avgörande samling

Grupp B ska nu avgöras när det är dags för de sista matcherna i gruppen, Spanien jagar gruppsegern som just nu vårt svenska landslag tillhandahåller. Spanien har med deras tretton inspelade poäng två poäng upp till Sverige inför det sista två matcherna. Gör båda nationerna jobbet i deras första möten under denna samlingen, avgörs allt i ett sista möte mellan nationerna i Sevilla på söndag. Spanien är ett lag som kliver in i denna samlingen med ett gott självförtroende. De visade verkligen klassen under senaste samlingen när Nations League avgjordes. Spanien tog sig till final där det blev en knapp förlust mot Frankrike. Matchen var oerhört jämn och i mångas ögon var Spanien det bättre laget och borde bärgat segern. Spanien har dessutom vunnit deras två senaste matcher i denna gruppen. Enligt mig bör Spanien trots ett sämre utgångsläge än Sverige ses som favoriter till gruppsegern när nu allt ska avgöras.

Grekland som står för motståndet i första matchen har visat sig vara en svårare motståndare än många på förhand räknande med. Grekland har bland annat kryssat mot just Spanien på bortaplan och vunnit mot Sverige. Tappade poäng mot Kosovo och Georgien har dock lett till att Grekland inte riktigt är med i fighten när det nu ska avgöras. Förlusten i senaste mötet mot Sverige gör att Grekland inte längre har en rimlig chans på avancemang, trots att det i praktiken finns en chans. Sverige var illa ute i det mötet där Grekland visade en hög klass likväl lyckades Sverige till slut vinna med 2-0.

Givna favoriter

Spanien får enormt mycket kritik i hemlandet där kravet är att varje match ska vinnas. Framförallt är det tränaren Luis Enrique som kritiserats hårdast. Då man anser att spelet och resultaten inte varit tillräckligt bra. All press ligger på Spanien i denna gruppen då inget annat en en gruppseger är bra nog. Förutsättningarna för Spanien på förhand är glasklara tre poäng måste in på kontot i detta mötet. Som alltid när det kommer till Luis Enriques Spanien, handlar det på förhand om hur väl det lyckas omsätta sitt enorma possessionspel till klara målchanser. Under senaste samlingen funkade det otroligt bra och Spanien såg ruggit fina ut. Det ska nu Spanien bygga vidare på inför mötet mot Grekland där de givetvis är favoriter.

Ett spanskt landslag som måste vinna är oftast en nation som löser tre poäng. Spanien hade inte förlorat en VM-kval match på 66 år innan förlusten mot Sverige, det säger en hel del om vad som väntar för Grekland och Sverige i dessa avslutande matcherna. Spanien har också en betydligt bättre trupp än motståndarna Grekland och detta är en match det ska vinna. Greklands motivation måste även ifrågasättas inför denna matchen trots att de i praktiken fortfarande har en liten chans på ett avancemang. Givet dessa förutsättningar synar jag att denna gruppen kommer få en avgörande match på söndag, här vinner Spanien!

fotboll, VM Kval
|
units: 3/5 - spelstopp: 20:45
Grekland - Spanien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.