Speltips:

Jag väljer att spela på att det blir över 4,5 mål i matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Över 4,5 mål hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/12 kl 17:30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Almtuna löser spelet i tre av de fem senaste hemmamatcherna.

  • Almtuna löser spelet i fem av sina sju senaste matcher.

  • Västervik har släppt in 85 mål hittills den här säsongen.

  • Två lag med svaga försvar och god spets offensivt.

  • När lagen möttes på försäsongen slutade matchen hela 9-6.

Målglatt i Gränbyhallen

Det har varit några väldigt målrika tillställningar i Gränbyhallen på senare tiden och Almtuna har inte bara presterat framåt utan också varit ihåliga bakåt. Löser spelet med råge i tre av de fem senaste hemmamatcherna samt i fem av de senaste sju matcherna totalt sett. Senast under måndagen vände man på ett imponerande sätt underläge 2-0 till seger 2-3 mot AIK på Hovet. Viktiga poäng för Almtuna, djupare hål för AIK.

Rutinerade Tony Mårtensson fortsätter också att producera poäng på löpande band för sitt Almtuna. 23 poäng producerade hittills för 39-åringen som sällan missar en passning i offensiv zon. Bara under måndagens match var det Mårtensson själv som vände matchen med ett mål och en fantastisk passning till Mattias Granlund som sköt in avgörande 3-2 för Almtuna. Utöver Mårtensson är det en kvartett spelare som stått för 15 poäng, bra bredd bakom den absoluta spetsen.

Placerar sig precis ovanför strecket

När vi talar om spelare som producerar poäng så är det i Västervik lite annat upplägg med en tydlig trio spelare som gör poäng offensivt. Rob Bordson, Victor Öhman och Darren Nowick är bra spets på den här nivån och alla är i gott slag. Ingen har väl glömt Victor Öhmans show i Örnsköldsvik förra veckan. Seger 4-1 för Västervik, Öhman gjorde alla fyra målen. Defensivt ser det inte lika starkt ut och man har släppt in hela 85 mål såhär långt, en av ligans svagaste defensiver.

Ser man till de senaste matcherna har det varit mer målsnålt än väntat för Västervik. Löser spelet i två av de fem senaste matcherna och likadant i de senaste bortamatcherna. Det som dock får mig att tro på överspelet här är dels för att det är två försvarssvaga lag som möts samt att båda är i behov av poäng. Linan är trots allt inte jättesvår att passera.

Vad som heller inte ska glömmas bort är att lagen under försäsongen möttes med Almtuna som arrangör och med det brutala slutresultatet 9-6 på resultattavlan. Visst, försäsong då. Men offensiv kraft finns i båda lagen för att spelet ska kunna hitta rätt.

Speltips.se ger tipset:

Över 4,5 mål hos Coolbet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/12 kl 17.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.