Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • BLGM-spelet har suttit i hela elva av Genks tolv senaste ligamatcher.

  • Anderlecht har löst spelet i fem av deras sju senaste ligamatcher.

  • Genks duo Onuachu och Bongonda har mäktat med hela 24 ligamål tillsammans. Det är hela 68% av bortalagets målproduktion.

  • Genks ligamatcher har ett snitt på höga 3.66 mål/match den här säsongen.

  • Anderlecht kommer senast ifrån ett 2-2 resultat mot Zulte Waregem.

Belgiens mest framgångsrika klubb

Ett spännande toppmöte i Belgien står på agendan inför fredagskvällen. Det är den anrika klubben Anderlecht som tar sig an serieledarna Genk hemma på Lotto Park. Det är alltså klubben som vunnit flest titlar i Jupiler Pro League:s historia – som tar sig an den nuvarande serieledaren Genk. På förhand ser det ut att bli ett väldig spännande möte och undertecknad tror att båda lagen kommer bjuda på underhållning.

Det kan inte vara många fotbollsfanatiker som inte hört talas om Anderlecht. Den belgiska klubben har dominerat den inhemska ligafotbollen under flera decennier och står just nu på hela 34 ligatitlar. Klubben har däremot hamnat i en liten dipp under de närmaste säsongerna och är i en så kallad övergångsfas just nu. Men vi tror inte att det kommer dröja länge innan Anderlecht är upp i den absoluta toppen och dominerar igen. Hemmalaget har blandat och gett den här säsongen och hittas på en åttondeplats i tabellen. BLGM-spelet har suttit i fem av deras sju senaste ligamatcher, nu väntar ett tufft möte mot formstarka Genk. Vi tror att hemmalaget hittar nätet bakom ett offensivt Genk under fredagskvällen.

Ligans vassaste offensiv just nu

Det är givetvis gästerna Genk som kommer till fredagen med bäst form. Men att ta sig an storklubben Anderlecht på bortaplan är aldrig någon lätt uppgift, vilken form man än har. Gästerna har verkligen fått sig en extremt bra start på den här ligasäsongen. Klubben var inte ens med i topp 5 förra säsongen, men nu spelar laget på en helt annan nivå.

Genk bjuder på en sevärd fotboll med ett stort fokus på offensiven. Duon Paul Onuachu och Theo Bongonda håller en riktigt hög nivå och ställer till problem för samtliga försvar i ligan. De har tillsammans mäktat med hela 24 ligamål den här säsongen – det är hela 68% av Genks målproduktion i ligaspelet. Med ligans vassaste offensiv just nu, tror vi att gästerna hittar nätet även på storklubben Anderlecht. Men Genks vilja att anfalla gör också att det lämnas en del ytor för de andra lagen att ställa om på. BLGM-spelet har suttit i hela elva av deras tolv senaste ligamatcher!

Speltips.se ger tipset:

Båda lagen gör mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 17.11

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.