Speltips:

Jag väljer att spela på att Pittsburgh Penguins vinner den här matchen. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Pittsburgh Penguins att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 20.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Pittsburgh Penguins har vunnit tre raka matcher.

  • Penguins har bara släppt in tre mål på sina tre senaste matcher, i två av dem matcherna höll man dessutom nollan.

  • Duon Jake Guentzel och Evgeni Malkin har spelat oerhört bra och kommer vara ett ständigt hot för Canadiens försvar.

  • Canadiens har vunnit två av sina elva senaste matcher.

  • Penguins har vunnit tre av de fyra senaste matcherna lagen emellan när man varit på hemmais.

Malkin & Guentzel

Efter att Jake Guentzel blev uppflyttad till Pittsburgh under sin rookie säsong så sa den tidigare Penguins wingern Conor Sheary att han var högt eftertraktad på grund av hur bra han var. Han hade rätt och Guentzel vann Stanley Cup den våren bredvid Sidney Crosby som har varit en fastklistrad duo sedan dess. Men nu när Crosby sitter vid sidan av isen på grund av en muskelskada i magen så har Evgeni Malkin fått chansen att para ihop sig med Guentzel. Dem två har haft en direkt och konsekvent kemi mellan varandra sedan man fick chansen tillsammans den 12e november mot New York Rangers. Duon har verkligen varit i fokus sedan dess och i nuläget så har dem två tillsammans svarat för 22 poäng på de sex senaste matcherna, Malkin tolv (fyra mål & åtta assist) och Guentzel tio (fyra mål och sex assist). Dem har stått för 36.6% av Pittsburghs mål under den perioden (8/22).

Nu har även hela laget hittat en fin form och man har nu vunnit tre raka matcher och något som imponerar stort är försvaret. Laget har nämligen bara släppt in tre mål på de matcherna, samtliga kom i matchen senast. I de två före den så höll man nollan mot både St Louis Blues och Arizona Coyotes. Nu letar man efter en fjärde raka seger och jag tror dem har alla chanser i världen att göra det.

Vändpunkt?

Montreal Canadiens har ryckt upp sig en aning sedan man gick på en åtta matcher lång förlustsvit, efter den visste man att man hade spelat en bättre hockey trots att det var slumpen som fällde dem ibland. Det man började inse var att nyckeln till att vända den negativa trenden var att fokusera på nuet och lämna det dåliga bakom sig. Det kunde inte varit ett bättre tillfälle än det man fick mot New York Rangers senast som bara drygt två veckor tidigare hade ätit ikapp ett fyramåls underläge mot just Canadiens för att i slutändan vinna med 6-5. Det var en stark defensiv uppvisning, perfekt straffdödande och utmärkt målvaktsspel av Carey Price som gav Canadiens en 2-1 seger över Rangers. Nu väntar Penguins och frågan är ifall det var en tillfällighet att man spelade bra mot Rangers eller om man faktist har blivit så pass mycket bättre. Svaret på den frågan får vi efter matchen men inför matchen så tror jag att Pittsburgh kommer bli numret för stora och ta sin fjärde raka seger mot ett svagt Canadiens sett till säsongen såhär långt.

Speltips.se ger tipset:

Pittsburgh Penguins att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.