Speltips:

Jag väljer att spela på Björklöven ML. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

Björklöven ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 23.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Västerås har sju raka segrar men på senaste tiden har man vunnit mot bottenlag utan att imponera spelmässigt

  • Björklöven har visat att man är ett topplag som sällan gör flera dåliga matcher i följd

  • Västerås saknar sin skridskoskicklige back Calle Ehrnberg och måste därmed ge mer förtroende åt mer stappliga backar

  • Björklöven har flera offensiva spelare som borde passa att spela mot Västerås försvar

  • Västerås har haft problem i matcherna mot Björklöven under senaste säsongerna

  • Björklöven har värvat in forwarden Olle Liss – en stjärna på den här nivån som ger laget ytterligare en dimension

Flyger fram likt en Boeing 747 på marschhöjd

Västerås är HockeyAllsvenskans just nu formstarkaste lag. Man har sju raka segrar och till skillnad från inledningen av serien så hittar man nu vägar att vinna istället för att hitta vägar att förlora. Uppsvinget har lett till att laget har skaffat sig ett rejält hack ned den lagen som kampar om att hålla sig ovanför strecket som leder till vidarespel. Lagets styrka under den här perioden har varit att man inte spelat på topp men ändå lyckats vinna, senast mot Västervik höll man på att förlora men vände och vann med 6–4.

Björklöven flyger fram i HockeyAllsvenskan likt en Boeing 747 på marschhöjd. Laget toppar tabellen, fyra poäng före BIK Karlskoga på en andraplats. Alla lagdelar sitter för Umeåklubben som dessutom spetsat laget rejält under hösten, har sportchef Per Kenttä möjligtvis funnit guld under A3 Arena? Vad sägs som spelare som Zach Palmquist, Fredric Weigel och nu senast Olle Liss. Här snackar vi spelare som är på gränsen mellan SHL och HockeyAllsvenskan. Jag skulle bli väldigt förvånad om inte Björklöven spelade en allsvensk final efter det att grundserien är färdigspelad.

Saknar viktiga backen

Båda lagen har bra form och den här matchen har potential att bli en riktigt bra kamp. Känslan säger ändå att Björklöven ska vara favoriter här trots Västerås fina form. Även fast man vunnit så har oftast segrarna suttit hårt inne och allt som oftast är det inga maktdemonstrationer man bjuder på. I senaste matchen mot Västervik så skadades även backen Calle Ehrnberg vilket gör att han bli inaktuell under ett tag framöver, ett tungt avbräck. Ehrnberg har tagit stora kliv och växt ut till ett av lagets viktigaste backar. Nu får man istället ge en back som August Nilsson mer speltid och han har inte alls levererat när han väl fått chansen.

Björklöven känns ramstarka rakt igenom och man gör sällan flera dåliga matcher på rad. Nu har man fått ännu mer kraft i Olle Liss och forwarden lär få stort förtroende direkt. På det sättet som Björklöven spelar offensivt så tror jag att det passar mot Västerås lite stappliga försvar. I och med tappet av Ehrnberg måste man ge mer istid till backar som inte har skridskoåkningen som sin främsta egenskap. Dessutom känns det lite som att Västerås tappat mer och mer under dessa sju matcher man vunnit. En styrka i sig att vinna när man inte är på topp men nu stöter man på ett riktigt topplag som kommer att utmana på ett helt annat sätt. Björklöven att vinna inklusive förlängning och eventuella straffar spelas till 1.75.

Speltips.se ger tipset:

Björklöven ML hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/12 kl 23.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.