Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Thomas Tuchel bygger sitt Chelsea på mycket bollinnehav.

  • Chelsea har släppt till oerhört lite skott emot sig under Tuchel.

  • Det tog två matcher under Tuchel för att Chelsea skulle släppa till ett skott på sitt eget mål.

  • Chelsea kommer rotera, men när Rudiger vilas och Zouma ersätter spelar det mindre roll.

  • Barnsley kan överraska på hemmaplan, men inte under en längre period.

Tuff lottning

Barnsley lottades mot Lampards Chelsea och tyckte nog inte att det var någon jättetuff lott såhär långt in i turneringen. Nu är det dock Tuchels Chelsea som man möter, ett pånyttfött Chelsea dessutom som gått obesegrade och övertygat. Barnsley är väll rätt lätta att summera, man går upp och ner i Championship men är starka på hemmaplan framförallt. Det är en säsong som man gärna gör bättre och hittar en jämnare nivå såklart. Barnsley är dock ett lag som har kvalitet och inte alls någon lätt uppgift för storklubben från Premier League som gästar.

Jag väljer dock att gå för underspelet i skott från hemmalagets sida. Visst, man kan säkert överraska och skaka till det för Chelsea, men frågan är hur ofta och under hur lång period man kan göra det. Jag tror det blir någon gång här och någon gång där, max. Under 8.5 skott är ett bra spel när Chelsea bygger sitt spel via ett stort övertag i boll och en offensivt lagd fotboll.

Anfall är bästa försvar

Thomas Tuchel är fortfarande obesegrad som manager för Chelsea efter fyra matcher. Segern i derbyt mot Tottenham gör gott, medans en krigar seger med en del flyt inblandat mot Sheffield United senast är viktig den också. Man glider vidare på mackan, som tar en till omgång fem i FA-cupen. Chelsea är storfavoriter med rätta, trots att man kommer rotera en hel del. Det är dock en skaplig bredd man sitter på i londonklubben, där spelare som Kurt Zouma och Billy Gilmour lär få chansen. Dessutom är Kai Havertz tillbaka från en liten skada, lär starta.

Anfall är bästa försvar och det är precis det som Tuchel kör med Chelsea. En offensivt lagd fotboll med extremt mycket boll om man jämför med Lampards gäng. Det här är en match som man kommer kontrollera och för Chelseas skull kan det nog vara bra med ett tidigt mål. Jag tror att Chelsea löser spelet och håller Championship-motståndet borta från kassen oavsett tidigt eller sent mål.

Speltips.se ger tipset:

Barnsley under 8.5 skott hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.