Daniel Jacobsson|10 februari, 2023, 11:16

Jag väljer att spela på gästerna i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bournemouth är ligans svagaste lag.

  • Underliggande siffrorna talar inte för Bournemouth, svagast i ligan när det kommer till xG (expected goals).

  • Dominic Solanke, Bournemouths största hot offensivt, är skadad och missar matchen.

  • Newcastle är ligans bästa lag defensivt.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Newcastle vinner och håller nollan hos Hajper

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Championship nästa

Bournemouth avslutar en högintressant lördag i Premier League med sitt hemmamöte mot Newcastle. Här saknas Ryan Fredericks, Lewis Cook, David Brooks och Dominic Solanke. Bournemouth har inte vunnit sedan den 12 november och har efter det radat upp åtta raka matcher utan vinst. Senast blev det en sur förlust mot Brighton och innan dess ett kryss mot Nottingham, den enda poängen som körsbären tagit sedan vinsten mot Everton. Det är inte mycket som talar för Bournemouth och det är väll bara en tidsfråga innan Southampton klättrar förbi och vi benämner den här klubben som jumbo i Premier League.

Det saknas helt enkelt klass i det här laget. Man är inte tillräckliga på den här nivån och har heller inte kunnat/velat värva som Nottingham gjorde som nykomling. Därmed blir det en tung andra halva av säsongen för Bournemouth. I helgens möte mot Newcastle ställer man inte särskilt höga förväntningar på laget, som kommer få det väldigt tufft att skapa något framåt mot det här motståndet. Solanke saknas och innan dess har man ligans sämsta siffror när det kommer till xG (både på hemmaplan och overall).

Studsar tillbaka

Newcastle fortsätter kriga i toppen av Premier League. Senast blev det ett oavgjort resultat mot West Ham, vilket gav Manchester United möjligheten att utöka försprånget till tre poäng. Den här helgen väntar ett lättare motstånd i form av formsvaga Bournemouth. Det här skall man lösa även på resande fot och då knappa in på ovanstående lag igen. Newcastle kommer till start med Wilson, Isak, Saint-Maximin, Almiron och nye Gordon framåt – samtliga tillgängliga för startelvan. Ett styrkebesked då det krävs en rejäl bredd för att hänga sig kvar i toppskiktet hela säsongen.

Ligans bästa lag defensivt, utan konkurrens och det är bara att kolla mot antalet insläppta mål. Kikar man matcherna med Newcastle ser man snabbt att defensiven är prioriterad och att man är rejält starka där. Stabiliteten talar för att man håller nollan mot ett tafatt Bournemouth den här eftermiddagen och att man i slutändan vinner matchen med den nyblivna spets man skapat. Kan vi hoppas på Alexander Isak också? Newcastle vinner och håller nollan.

fotboll, premier league
|
units: 1/5 - spelstopp: 18:30
Bournemouth - Newcastle
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.