Axel Olsson|10 februari, 2023, 10:38

Jag väljer att spela på Brighton över 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Crystal Palace är utan två viktiga nyckelspelare, nämligen Zaha och Andersen.

  • Brightons vitala mittfältsduo Mac Allister och Caicedo är tillbaka igen. De saknades i förra matchen mot Bournemouth.

  • Brighton har gjort minst två mål i sju av deras åtta senaste matcher.

  • Crystal Palace har bjudit på mediokra insatser och överraskande nog är de ett av lagen som släppt in flest mål på hemmaplan.

  • Brighton var överlägsna och borde vunnit med ett par mål till i senaste ligamatchen mot Bournemouth.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Brighton över 1,5 mål hos Snabbare

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Nyckelspelare saknas

Crystal Palace kämpar på i mitten av tabellen men spelet övertygar inte direkt. De har en del tekniskt skickliga spelare men de får inte ihopa en slagkraftig helhet. Den individuella skickligheten glimrar till ibland och mynnar ut i poäng men det är alldeles för sällan för att kunna vara med och utmana högre upp i tabellen. Överraskande nog är Crystal Palace ett av de lagen som släppt in flest mål på hemmaplan i säsongens ligaspel. Med dansken Andersen borta saknar Vieiras gäng en tydlig ledare i försvarslinjen och det är redan känt att han missar lördagens batalj också.

Hemmalaget Palace kommer alltså till spel utan två av deras viktigaste nyckelspelare, nämnda Andersen och storstjärnan Wilfried Zaha. Yttern drog på sig en skada i matchen mot Newcastle och är fortsatt borta från spel i helgen, vilket är ett tufft spelartapp för hemmalaget. Zaha toppar den interna skytteligan och är det överlägset största hotet i offensiven. Förutsättningarna talar emot hemmalaget och likaså deras senaste prestationer, vilket gör Brighton till vår givna favorit.

Brighton tittar uppåt

Zerbi och hans Brighton fortsätter att göra det riktigt bra och de har gått så pass bra att de blandat sig in i topp 6. Med två matcher färre spelade än Tottenham har de endast fem poäng upp till London-klubben. Laget från sydkusten är inne i en svit på sex obesegrade matcher och de är vår självklara favorit inför lördagens batalj. I den senaste omgången blev det en knapp 1-0 seger över nykomlingen Bournemouth, men resultatet ger inte en rättvis bild av hur det verkligen såg ut.

Brighton var överlägsna i det här mötet med 72% bollinnehav och 20 skott. Anfallsduon Welbeck och Undav hade dock inte ställt in siktet rätt och Brighton missade väldigt många chanser, till slut lyckades japanen Mitoma möta ett inlägg perfekt och hans nick betydde tre viktiga poäng. Det som ska nämnas var att nyckelspelarna Mac Allister och Caicedo saknades i den här matchen – duon är tillbaka mot Crystal Palace och det är verkligen en avgörande faktor. Det är två spelare som är riktigt duktiga och de har burit Brightons mittfält den här säsongen. Gästerna har gjort minst två mål i sju av deras åtta senaste matcher och har verkligen ett gott självförtroende inför lördagen.

fotboll, Premier League
|
units: 1/5 - spelstopp: 16:00
Crystal Palace - Brighton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.