Det är måndag och vi kickar igång den nya veckan med mötet mellan Alaves och Levante på Mendizorrotza Stadium som är matchen som sätter punkt för omgång 23. Två lag som har det milt sagt kämpigt i ligaspelet just nu och jag väljer att sätta målspelet i fokus.

Match: Deportivo Alaves – Levante (La Liga) | Speltips: Under 2.5 mål | Odds: @1.90 | Units: 3/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 21:00

Målformen är usel

Alaves var med i diskussionerna som en av höstsäsongens överraskningar, laget stod för en fin fotboll och var uppe i toppen och slogs om topp fem placeringarna under en lång period. Något som tyvärr från Alaves håll förmodligen kommer få ses som den högsta piken av säsongen då spelet inte sett särskilt övertygande ut den senaste tiden och Babazorros står nu på en tre matchers förlustsvit där laget inte ens mäktat med ett enda mål i motståndarkassen. Dessutom kan Alaves enbart redovisa för två vinster på sina tio senaste ligamatcher där de blåvita stått för ynka fem mål och landar därmed på målsnittet 0.5 mål per match. Alaves får betala ett dyrt pris för sin katastrofala målform och laget har nu fallit ner till en åttondeplats i ligan. Över de 22 omgångarna i La Liga har kvällens hemmalag gjort 22 mål och är därmed på en andraplats av lagen som producerat minst mål i hela ligan, något som är under all kritik för ett lag som parkera på övre halvan av tabellen och haft den hösten som Alaves kan visa upp.

Tror även att kvällens möte kommer vara en målsnål drabbning. Alaves går in som favoriter med hemmafördelen inräknad men på målspelet hittar vi det jämnt utdelat på linan 2.5, väljer som sagt underspelet i matchen. Något som lagen löst i tre av sina fyra senaste inbördes möten och med tanke på de senaste matcherna som lagen kan visa upp så ser jag chanserna för att underspelet ska hitta hem även ikväll som mycket goda.

Måltorkan även funnen hos gästerna

Levante lider även de av liknande problem där offensiven har inte heller varit på topp för kvällens bortalag på en rad omgångar. Laget har på sina fem senaste ligamatcher gått ifrån fyra möten mållösa och Levantes två ynka mål kom i hemmasegern mot Valladolid, detta har även resulterat i att de förlorat tre av de senaste fem matcherna. Levante kommer in i matchen från en mållös tillställning hemma på Estadi Ciutat de València mot Getafe där defensiven prioriterades kraftigt av hemmalaget. En lyckad uppgift av Levante i det defensiva arbetet men offensiven blir otroligt lidande under den spelstilen. Tror laget har stora möjligheter att hålla siffrorna nere mot ett formsvagt Alaves men ser inte att laget ska kunna hota offensivt.

Båda lagen har förvisso släppt in en del mål i de senaste matcherna, men det brukar inte vara några målrika matcher lagen emellan och med tanke på målformen som de båda befinner sig i ser jag inget annat än att matchen går under 2.5 mål.

Speltips: Under 2.5 mål

Jag väljer att spela på att det blir under 3 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Alaves har gått mållösa ur tre raka matcher.

  • Alaves har gjort 5 mål på sina 10 senaste matcher.

  • Alaves ligger på en andraplats av lag som gjort minst mål i ligan.

  • Levante har enbart gjort 2 mål på sina 5 senaste.

  • Levnate har gått mållösa ur fyra av sin fem senaste.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.