Måndag och Champions League-vecka, detta innebär ett svalare utbud idag vilket vi gott och väl kan stå ut med när vi får se fotboll i toppklass under tisdag och onsdag. Jag har ändå hittat ett intressant spel i tyska andraligan mellan Hamburg-Dynamo Dresden där det är ett enkelt val av sida.

Match: Hamburg – Dynamo Dresden (Bundesliga) | Speltips: Hamburg | Odds: @1.66 | Units: 2/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 20:30

Snabbvisit i andraligan

Hamburg var två poäng från kvalplats förra säsongen men åkte tillsammans med Köln ned till Bundesliga 2. Det är väldigt uppenbart att de inte planerar att göra besöket långvarigt. Hamburg toppar nämligen tabellen med 40 inspelade poäng och en målskillnad på lite blygsamma 27-22 efter 20 omgångar. Formen är okej med tre vinster och två förluster på de fem senaste matcherna. På hemmaplan har de inte levererat lika fint som på resande fot men på de sex senaste matcherna är de obesegrade. Truppmässigt får man tillbaka Pierre-Michel Lasogga (främste målskytten i laget), Gideon Jung och Douglas Santos vilket är bra. Något väldigt positivt de kan ta med sig in i denna mach är cupmatchen som de spelade hemma mot Nürnberg, som spelar i högstaligan. Den matchen fullständigt dominerade man även om det “bara” blev en 1-0 seger.

Formsvagt bortalag

Dresden ligger på en tolfteplats i tabellen med 25 inspelade poäng och en målskillnad på 26-32 efter 20 omgångar. Ungefär likvärdigt med hur förra säsongen slutade förra säsongen då det blev en fjortondeplats. Formen är riktigt usel, faktiskt sämst av alla i liga, en vinst och fyra förluster med en målskillnad på 6-11 de fem senaste omgångarna.  En anledning till den usla formen, i senaste matchen mot Heidenheim saknades nästa halva laget och det ser ut som att många fortsatt kommer vara borta inför denna match. Det har haft problem med detta ända sedan vinteruppehållet och det i sin tur har lett till att de behövt ändra om i spelsystemet flertalet gånger för att få det att gå runt. Lagen har möts en gång tidigare denna säsong, det mötet vann Hamburg med 1-0 på bortaplan.

Speltips: Hamburg att vinna matchen.

Jag väljer att spela att Hamburg vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Hamburg toppar tabellen och har sex raka matcher på hemmaplan utan förlust

  • Hamburg dominerade och vann cupmatchen mot Nürnberg från högstaligan senast

  • Dresden har sämst form i hela ligan

  • Dresden har stora skadebekymmer i truppen

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.66. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.61 hos Bet365

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.