Match: MODO Hockey – Vita Hästen (Hockeyallsvenskan) | Speltips: MODO Hockey ML | Odds: @1.61| Units 2/5| Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 16:00

Mittenmöte i Hockeyallsvenskan på söndagen – Vi väljer sida och finner ett bra spelvärde i hemmaseger

Övertag Modo i inbördes möten

På söndagseftermiddagen tar Modo emot Vita Hästen i Fjällräven Center. Det är två lag som ligger i mitten av tabellen, Modo på sjunde och Vita Hästen på tionde plats. Därmed är det en på pappret jämn match att vända. Men faktum är att Modo har ett tydligt övertag i de senaste mötena lagen emellan. På de sex senaste matcherna mot Vita Hästen har man vunnit fyra stycken och de två senaste matcherna mellan lagen har slutat i Ö-vikfavör. Resultaten har varit enligt följande:

Vita Hästen-Modo 3-4
Modo-Vita Hästen 4-2
Vita Hästen-Modo 3-2
Modo-Vita Hästen 2-1
Modo-Vita Hästen 2-1
Vita Hästen-Modo 6-3

Vita Hästen svaga på bortais

Båda lagen har förvisso visat fin form på senare tid med fyra vinster på de sex senaste matcherna. Men sett över hela säsongen så har Vita Hästen haft stora problem på bortais. Endast BIK Karlskoga och Troja/Ljungby har varit sämre på bortais, vilket gör att Vita Hästen placerar sig på en svag 12:e plats i bortatabellen. Med tanke på att man ligger trea i hemmatabellen, så vittnar tiondeplatsen i den totala tabellen om att man är mycket svaga borta.

För Modos del har säsongen inte riktigt varit som man förväntade sig. Den forna SHL-klubben har däremot siktet inställt på högre tabellplaceringar och kan, vid seger mot Vita Hästen, ta ett stort kliv mot att befäste sin play-offplats till kvalet mot SHL. Bortsett från förlusten mot topplaget Leksand kommer man från en stark period med fyra raka segrar.

Det lär med andra ord bli en häftig match i Fjällräven Center under söndagen. Med tanke på ovanstående faktorer ser jag däremot Modo som favoriter.

Speltips: Modo ML

Mitt speltips blir idag Modo att vinna inkl förlängning och straffar. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Modo har vunnit fyra av de sex senaste mötena mellan lagen

  • Vita Hästen är svaga på bortais och ligger på en svag 12:e plats i bortatabellen

  • Modo siktar uppåt i tabellen och kan befästa sin play-offplats

  • Modo kommer från en stark period med fyra vinster på de fem senaste matcherna

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger hela 1.61 för hemmasegern . Jag väljer att lägga 2/5 Units!

Rygga till 1.61 hos Unibet