Joakim Östman|10 februari, 2024, 10:23

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det tre senaste La Liga inbördes mötena.

  • Atletico Madrid har vunnit tre av deras fyra senaste La Liga möten.

  • Den sena poängen i El derbi madrileño synar vi ger Atletico Madrid momentum. 

  • Sevilla har underpresterat säsongen i genom och är oftast direkt dåliga.

  • Atletico Madrid har ett betydligt starkare lag och hållas som givna-favoriter.

Varandras motsatser

Atletico Madrid fortsätter gå litegrann under radarn i snacket med tanke på hur bra det faktiskt stundtals sett ut. Mycket av det beror såklart på att Atletico Madrid hittas tio-poäng bakom serieledande Real Madrid, vilket till stor del kan förklaras med för många ”onödiga” poängtapp på bortaplan.

Det kan tyckas vara lite synd då Atletico Madrids höjd som de visat upp under säsongen absolut varit tillräckligt bra för att kunna utmana om en ligatitel denna säsongen. Poänggapet upp är likväl för stort och att säkra en Champions League plats är i fokus för Atletico Madrid som hittas på 4-plats i La Liga. 

Ett lag som sannerligen inte visat varken kvalitet eller kvantitet är Sevilla som på många sätt får ses som en av La Ligas största besvikelser under säsongen. Sevilla hittas enbart på 15-plats i La Liga och det går mot sin sämsta säsong sedan 99/00 där det tillslut ledde till nedflyttning. Även om vi inte tror det slutar så illa den säsongen är faktum att Sevilla bara hittas 3-poäng ovanför nedflyttningsplatserna och läget är kritiskt.

Sevilla kommer likväl från två-raka matcher med hyfsat resultat och efter krysset mot Osasuna vann de senast mot Rayo Vallecano och kanske ser vi en negativ trend som börjar brytas.

Inget snack

På ena sidan spektrat har Atletico Madrid missat chansen med säsongens La Liga spel då kvaliteten absolut funnits för att utmana. Att kalla Atletico Madrids säsong för ett misslyckande är likväl lite väl hårt i vår bok och när det reser till Sevilla på söndag kommer det från en bra period. Atletico Madrid löste sent ett oavgjort-resultat mot Real Madrid senast och det synar vi kommer ge momentum.

På Ramon Sanchez Pizjuan kliver mycket riktigt Atletico Madrid in som oddsfavoriter men vår åsikt är utan tvekan att de borde var större favoriter än oddset visar. Sevilla har fått med sig två bättre resultat på sistone men faktum är att de på hemmaplan enbart har ett poängsnitt på 0.91 poäng per match.

Det är rent ut sagt för svagt och även fast det är i spelet på bortaplan Atletico Madrid stått för deras poängtapp, är detta ett möte där Atletico Madrid ska ta en trepoängare. Tabellmässigt är detta inte heller ett läge där Atletico Madrid har råd med poängtapp och det är inte för ens i näst-nästa vecka Atletico Madrid kliver in i Champions League slutspelet.

Det borde rimligtvis därför inte vara en faktor som stör här för Atletico Madrid och mot ett underpresterande Sevilla ser vi inget annat än bortasegern. Till ett mycket spelvärt odds på 2.05 klickas därför bortasegern i söndagens tillställning på Ramon Sanchez Pizjuan!

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Sevilla - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.