Christoffer Svensson|10 februari, 2024, 23:11

Jag väljer att spela på Över 2.5 Mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • 15 av 23 matcher den här säsongen för West Ham har gått över 2.5 Mål.

  • 14 av 23 matcher den här säsongen för Arsenal har gått över 2.5 Mål.

  • Fyra av de fem senaste mötena mellan lagen har gått över 2.5 Mål.

Frågetecken kring formen

West Ham har gjort det klart bra hittills denna säsongen då man befinner sig på en sjundeplats i ligan samtidigt som man vann sin grupp i Europa League där man ska spela slutspel senare i vår. Det är en klar förbättring gentemot förra säsongen även fast man vann Europa Conference League då, men samtidigt slutade man på plats fjorton i ligan. Om man ser till dagsformen så finns det lite frågetecken kring den då man i ligaspelet har fyra raka matcher utan seger samt att man åkte ut i FA-Cupen mot Bristol City som skrällde rejält.

Skadeläget är rätt så bra i truppen då man endast saknar Paqueta och Antonio där den förstnämnde är ett tungt tapp. Det finns även frågetecken kring målvakten Areola som klev av i halvtid senast efter en smäll mot huvudet, men enligt tränaren David Moyes var det mer en säkerhetsåtgärd och Areola förväntas starta matchen. Annars är givetvis City-lånet Kalvin Phillips ett välkommet tillskott och han kommer garanterat tillföra laget en hel del när han kommer i allt bättre form och uppe på topp är det Bowen som leder lagets offensiv. Kapaciteten i laget är bra, men frågetecken finns kring formen med tanke på senaste tidens resultat och lägligt kan det ju vara att studsa tillbaka här i ett Londonderby som man garanterat kommer att vara heltaggade inför. Jag ser en intensiv match framför mig med målchanser åt båda hållen och minst tre mål i matchen är ett bra spel.

Jagar fjärde raka segern

Arsenal har verkligen hittat formen igen på slutet då man ståtar med tre raka segrar inför detta derby. Man är fortsatt med i racet om ligatiteln då man befinner sig två poäng bakom ligaledarna Liverpool och ute i Europa väntar åttondelsfinal i Champions League mot Porto efter att man vann sin grupp i enkel stil. Nu får man en vecka mellan denna och senaste matchen mot Liverpool som man besegrade med 3-1 och det är nyttigt för truppen som matchats hårt tidigare.

Just truppläget är som tidigare där man saknar Partey,Vieira och Timber samt att nu Zinchenko saknas efter att ha klivit av i halvtid senast. Gabriel Jesus fanns inte med mot Liverpool och är fortsatt ett frågetecken inför den här matchen. Offensiven är dock väldigt bred med spelare som Saka,Trossard och Martinelli längst fram samtidigt som Ödegaard,Rice och Jorginho återfinns på mittfältet. Med bra form och självförtroendet som man har in i den här matchen så ska givetvis Arsenal vara tydliga favoriter trots bortaplan och man gör en hel del mål framåt men släpper samtidigt in en del mål, men här kan Arsenal en bra dag lösa mållinan själva. Jag tror på 3-1 till The Gunners.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
West Ham - Arsenal
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.