Erik Norin|10 mars, 2023, 10:37

Jag väljer att spela på ett målspel i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Häcken löste spelet i två av tre gruppspelsmatcher.

  • Norrköping krossade Göteborg men släppte in tre mål mot Utsikten.

  • Första gången lagens försvar synas på allvar.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

BLGM & Ö 2,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tog vid där förra säsongen slutade

Union Saint-Gilloise är ett framgångsrik lag i den belgiska fotbollen, men endast när det gäller senaste året. Nu spelar man helt plötsligt Europa League-fotboll, efter att ha tillhört den näst högsta ligan i Belgien så sent som för två säsonger sedan. I fjol stod man för en makalöst bra nykomling-säsong och det bäddade för den här säsongen. Nu går man in i gruppspelet som ett erfaret lag helt plötsligt och förstärkt har man gjort för att lyckas. Den första gruppspelsmatchen var mot tyska ligaettan Union Berlin och även där vann man. Uddamålet till trots men det visar också att man är tighta och starka bakåt.

Belgarna satsar helhjärtat på Europa League den här säsongen och därför är det inget snack om vilka som är rätta utgångslaget i kvällens match. Svenskarna från Skåne håller vi givetvis ett öga på och ibland en tumme för. Men efter den här säsongen finns det inget vidare att luta sig mot och samma känsla som tidigare europasäsonger kan vi glömma. Ettan är het och klickas snabbt på spelbolaget.

Hur bra är egentligen Norrköping?

Häcken seglade enkelt igenom sin grupp och vann den hur lätt som helst med stor målskillnad och med tre raka segrar. Motståndet var dock väldigt fördelaktigt för de regerande svenska mästarna och att göra slarvsylta av Jönköping Södra och Trollhättan är inget som får mig att lyfta på ögonbrynen särskilt mycket. Segern mot Halmstad lite mer stabilare såklart och det som behövdes för avancemang. Vårt spel löste man i två av tre gruppspelsmatcher och som det lag som förväntas föra matchen ser jag absolut att man bör kunna hitta rätt med det även här.

För mål vet man hur man gör och Norrköpings defensiv är fortfarande inte totalt synad. Kan vara så att Häcken är för bra här. Men på samma sätt som Norrköpings defensiv inte är synad så är definitivt inte Häckens det och trots det så har man släppt in mål i två av tre matcher. Om Norrköping har en längre period av anfall blir det intressant att se hur man står emot här. Kvalitet finns fortsatt i form av exempelvis tvillingarna Gustafsson. Offensivt blir det dock intressantas att följa den afrikanska duon Sadiq och Traore som gjort multipla mål i varsin match hittills.

fotboll, svenskan cupen
|
units: 2/5 - spelstopp: 16:00
Häcken - Norrköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.