Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Linköping har på senare tid vunnit viktiga matcher, men inte mot samma starka motstånd som Rögle.

  • Linköping har tagit tio poäng färre på hemmaplan som bortaplan den här säsongen.

  • Rögle är seriens bästa bortalag.

  • Rögle går för seriesegern.

  • Rögle har 2-1 i inbördes möten den här säsongen.

Sju poäng ner

Linköping måste nu till vilket pris som helst ta så många poäng som möjligt de avslutande fyra matcherna i ligan. Man har två fler spelade än HV71, fyra fler spelade än Brynäs och fem fler spelade än Oskarshamn som är de lagen som ligger under Linköping i tabellen. I nuläget är det sju poäng ner, ett avstånd som ska ökas så mycket som möjligt. Här tror jag inte det ökas, Linköping kommer behöva gå offensivt här och med Rögles offensiva skicklighet kommer man att straffa Linköping på kontringarna.

En av anledningarna till att oddset höjs på Rögle här är också för att Linköping tagit fyra fina segrar de senaste sju matcherna. För att få distans till detta så måste man titta match för match. Bland annat har man slagit topplagen Örebro och Frölunda. Sett till de 15 senaste omgångarna i SHL har dessa två lag tagit färre poäng Linköping och har inte fått spelet att fungera som man vill. Brynäs slog man under tisdagen, ett Brynäs som är i sämst form av alla lag. Slutligen en seger mot Färjestad på bortaplan som helt klart imponerar. Konsensus dock att Linköpings form inte ska underskattas, men inte heller får överskattas. Rögle har tagit fler poäng än Linköping senaste 15 matcherna.

Bästa bortalag

Hemmaplan eller bortaplan spelar ingen större roll för Rögle den här säsongen och av de 94 poäng man tagit så har man endast tagit sex poäng fler på hemmaplan än bortaplan. 44 poäng på 24 bortamatcher är ett helt sanslöst facit och visar på vilken säsong Rögle har i bagaget. Man har alltså tagit tio poäng mer på bortaplan än vad Linköping tagit på hemmaplan, en statistik som räcker för att jag inte vill sitta utan ett spel på tvåan till två gånger degen här.

Rögle är också serieledare, det får inte glömmas bort. Det är inte ett lag som ligger runt plats 5-8 eller i botten. Detta är självaste serieledaren som Linköping ska överkomma här. Något som jag tror blir för övermäktigt. Seriesegern är ännu långt ifrån klar och även Rögle har faktiskt något att spela för i den här matchen, slutspelsplatsen finns där men det är alltid något extra att komma etta. I inbördes möten har man också fördel mot Linköping och har vunnit två av tre matcher hittills under säsongen.

Speltips.se ger tipset:

Rögle hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 9/3 kl 21:15

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.