Speltips:

Jag väljer att spela Lakers -11,5. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Spela här på:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/3 kl 11.00

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lakers har hemmaplan

  • Lakers med fyra raka vinster

  • Brooklyn saknar Kyrie Irving och Kevin Durant

  • Lakers skjuter bäst i ligan från golvet

  • Brooklyn sparkade sin tränare i veckan

Lakers tar över tronen

LeBron James är ligans bästa spelare, och han visade det klart och tydligt mot Clippers i lördags. Om det är någon man vill gå till i slutet av matcherna är det LeBron, och han kan lyfta dig ur en svacka i matchen med en kraftfull dunk. Hans energi påverkar hela laget till det positiva, och han är den lagspelare Lakers behöver att han är. Laget har fyra raka vinster, där man bland annat slagit Milwaukee, Philadelphia och Clippers. Elva vinster på de tolv senaste talar sitt tydliga språk, och kombinationen LeBron/Davis är dödligt effektiv. Jag läste en sammanställning av ligans bästa duos, och LeBron/Davis toppar listan överlägset.

Samtidigt levererar resten av laget också. Ni som såg matchen mot Clippers såg att spelare som Kyle Kuzma, Danny Green och Avery Bradley får energi av LeBrons utstrålning och Danny Green och Avery Bradley, som många trodde var slut, har fått ett uppvaknande. Dem skjuter treor och spelar otrolig defensiv basket, något som kommer behövas senare i slutspelet.

Lakers skjuter bäst procent från golvet i hela ligan på 49 procent, och man börjar närma sig Milwaukee nu. Det hade varit ett otroligt kvitto att bli det bästa laget under grundsäsongen, speciellt eftersom snacket inför säsongen var att Clippers är det bästa laget i ligan, och något annat än att de kommer ut ur öst är en skräll.

LeBron är nu 35 år, och fyller 36 i december. Att han fortsätter att leverera, och ser bättre ut än någonsin, visar på att han är den bästa spelaren genom tiderna enligt mig.

Det sjunkande skeppet

Ett lag som snarare blivit sämre under säsongen är Brooklyn Nets. Man sparkade i veckan tränaren Kenny Atkinson, ett konstigt val enligt mig. Atkinson tog förra säsongen detta lag till ett slutspel och en jämn serie med Philadelphia, utan Kevin Durant och Kyrie Irving. Detta är ett tecken på att spelare har alldeles för stor makt när det gäller att anställa tränare, och ryktena säger att Irving vill ha in sin gamla Cleveland-coach Tyronn Lue. Lue är en tränare som går att styra, har man varit tränare för LeBron James i tre säsonger vet man att han inte har särskilt mycket auktoritet.

Caris LeVert har varit en positiv överraskning denna säsong. Han var bra redan förra året, men det var tveksamt att han skulle få samma utrymme när Irving och Dinwiddie verkade vara förstavalen. Nu är Kyrie skadad, och någon måste ta skotten – då har LeVert klivit fram, och hade 51 poäng förra veckan.

Brooklyn ligger 26:a i ligan när det gäller att skjuta från golvet, och mäktar endast med 44 procent, och ligger på samma plats i ligan när det gäller trepoängare. Jag tror att Lakers vinner detta komfortabelt hemma i Staples Center. Rygga nu!

Speltips.se ger tipset:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 10/3 kl 11.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.