Joakim Östman|10 mars, 2023, 10:30

Jag väljer att spela på Napoli i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Napoli har vunnit 83,3% av deras hemmamatcher i Serie A.

  • Napoli har varit överlägsna i Serie A och kommer vilja studsa tillbaka från förlusten senast.

  • Napoli har vunnit sju av deras åtta senaste matcher.

  • Atalanta är formsvaga och har förlorat tre av deras sex senaste matcher.

  • Napoli har ett starkare lag och ska ses som favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Napoli vinner hos comeon

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ingen anledning för panik

Tillslut skulle säsongens första nederlag på hemmaplan komma för Napoli som inte riktigt gick att känna igen senast mot Lazio. Gästernas tränare Maurizio Sarri vann den taktiska duellen och Lazio kunde lämna Neapel med tre-poäng efter segern skriven till 0-1. Att dra för stora växla utifrån en förlust är inget som dock ska göras och Napoli som kört över det mesta under säsongen har fortsatt en betryggande serieledning på 15-poäng. 

I Champions League vann Napoli även övertygande det första åttondelsfinal mötet mot Frankfurt med 0-2 på bortaplan. Inför kommande veckans retur ska avancemanget därför vara så gott som klart och Napoli kommer bli farliga även i europaspelet.

Atalanta har varit något av ett sjunkande skepp på sistone och trots en stark start efter VM-uppehållet har de fallit igenom på slutet. Atalanta har endast mäktat med en seger på det fem senaste matcherna där de dessutom förlorat tre av dessa mötena. Atalanta har därför tappat rejält i kampen om en Champions League-plats och de har nu fem-poäng upp till en topp-4 placering.

Senast i hemmamötet mot Udinese kunde Atalanta trots spelmässigt övertag inte heller få håll på gästerna och trots en xG på 1,53 slutade mötet 0-0. Att Atalanta därför befinner sig en formsvacka är odiskutabelt och inför lördagens möte mot Napoli är poängchanserna små.

Viktigt att studsa tillbaka

För en klubb med Napolis historik av att tappa otroliga poängavstånd har det såklart börjat snackas efter förlusten senast. Att det inte kommer komma poängtapp under en lång säsong är dock orealistiskt och framförallt handlar det om att svara upp direkt efter en förlust. Minns vi tillbaka på förlusten mot Inter på San Siro i omstarten efter VM-uppehållet kom direkt samma frågetecken om tappet skulle komma.

Napoli visade likt då som de kommer göra nu att det är på riktigt och det finns inte på världskartan att de skulle tappa deras försprång på 15-poäng. Att Napoli kommer vilja ge svar på tal direkt synas och inför kommande veckans retur mot Frankfurt är det viktigt att studsa tillbaka.

Napoli har inte en enda gång under säsongen givit oss skäl att misstro dem och efter poängtapp har segrarna direkt ratats upp. När ett formsvagt Atalanta kommer på besök under lördagen är därför Napoli såklart stora-favoriter. 

Napoli har kört över det mesta som kommit i deras väg under Serie A säsongen och förlusten senast borde bara ge tändvätska. Givet förutsättningar måste bara oddset på 1.66 för Napoli-seger tas vara på och här förväntar vi oss ett hemmalag som återigen visar klassen.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:00
Napoli - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.