Axel Olsson|10 april, 2024, 10:43

Jag väljer att spela på över 8,5 skott på mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Marseille har fyra raka förluster i ryggen. Svaga försvarsinsatser.

  • Marseille är direkta i anfallsspelet. De snittar höga 14 skott per ligamatch den här säsongen.

  • Benfica har en fin form i hemmaborgen. Blir farliga i det första mötet.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Bra chans i hemmaborgen

Europa League-slutspelet börjar nu dra ihopa sig och under torsdagen väntar flera spännande kvartsfinaler. Vi håller bland annat ett extra öga på mötet mellan Benfica och Marseille. Den portugisiska storklubben har en fin form i hemmaborgen och bör därför blir farliga i det första mötet. Här har de sin stora chans att sätta sig i förarsätet och sett över två möten har Benfica absolut kvaliteten för att ta sig vidare.

Vi tror på ett hemmalag som tar tag i taktpinnen under torsdagskvällen. De har en vass offensiv där framförallt trion bakom anfallaren sticker ut. Vi pratar nämligen om Di Maria, Rafa Silva och David Neres. Dessa tre besitter tekniska färdigheter för att luckra upp Marseilles-försvar. Benfica har slagit ut både Toulouse och Rangers ur det här slutspelet. De har framförallt imponerat i hemmamatcherna och vi tror att de kan skapa en hel del chanser mot Marseille.

Flera förluster i bagaget

Det här slutspelet är oerhört viktigt för gästande Marseille. De har nämligen inte alls kommit upp i nivå i ligaspelet, där klubben befinner sig utanför topp 6. Det är en spännande avslutning som väntar där, men Europa League-titeln blir deras enda chans att nå Champions League tills nästa säsong. De har dock inga optimala förutsättningar inför torsdagens viktiga slutspelsmatch. Gästerna har nämligen fyra raka förluster i bagaget och det har varit flera svaga försvarsinsatser.

Marseille var nära på att tappa en 4-0 ledning i dubbelmötet mot Villarreal. Efter en stark hemmaseger hade Marseille enorma bekymmer borta i Spanien, efter 85 spelade minuter hade Villarreal knappat in med tre mål. De lyckades att lösa avancemanget till slut men det var en oroväckande insats på resande fot. Marseille har inte levererat i försvaret och Benfica har kvaliteten för att såra dem i den här matchen också. Väl i offensiven är Marseille väldigt direkta mot mål, vilket syns i deras skottsnitt. De har ett högt snitt på 14 skott per ligamatch den här säsongen – det är endast tre lag som har ett högre snitt i den franska ligan. Med Aubameyang i spetsen kan gästerna också skapa en del chanser via omstälningsspelet, även fast det blir tufft att få med sig ett bra resultat borta i Portugal.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Benfica - Marseille
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.