Marcus Råsberg|10 april, 2024, 10:22

Jag väljer att spela på Edmonton ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Edmonton är obesegrade efter full tid i 10 raka hemmamatcher

  • Edmonton har gjort hela 24 mål sina 4 senaste hemmamatcher

  • Vegas har förlorat två raka matcher

  • Thompson har sett sådär ut senaste matcherna i Vegas kasse

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Två raka förluster

Natten till torsdag ställs två av topplagen i Pacific Division mot varandra. Även om Vegas blivit omkörda av Los Angeles Kings i tabellen och ännu inte säkrat sin slutspelsplats så är de ett av de bättre lagen i Western Conference. Edmonton ligger tvåa i tabellen bakom Vancouver och Vegas innehar den sista Wild Card-platsen för tillfället. Inför nattens möte mellan lagen finns flera anledningar att lita på att hemmalaget löser två poäng.

Vegas målvakt Logan Thompson har varit bra senaste säsongerna för Vegas. Den här säsongen har han en räddningsprocent på 90,71% på 44 spelade matcher. Dock har Thompson sett något sämre ut sina två senaste matcher. Först i matchen mot Arizona där Vegas kollapsade i den tredje perioden och tappade sin ledning med 1-4 till förlust 7-4. Då hade han en räddningsprocent på ynka 80,65%. Senaste matchen mot Vancouver så levererade han inte heller och släppte fyra mål på 30 skott vilket ger en räddningsprocent på under 87%. Detta talar till Edmontons fördel som dessutom har en av ligans bästa offensiver.

Sex raka

Edmonton har spelat fin hockey sista halvan av säsongen och inför matchen mot Vegas har de fortsatt fin form. Oilers är obesegrade efter full tid i hela 10 raka hemmamatcher. De fortsätter även dominera i sin offensiv och på sina fyra senaste hemmamatcher har de gjort 24 mål vilket innebär hela sex mål per match i snitt. Om vi då tar med oss infon från det förra stycket och frågetecken som kretsar kring Vegas målvaktssituation just nu så bör Oilers kunna stänka dit flertalety baljor inatt.

Edmonton och Vegas möttes för drygt två månader sedan i T-Mobile Arena. Det slutade med vinst för Vegas med 3-1. Nu är Oilers ute efter revansch och vill givetvis vinna för att kunna skapa ett övertag mellan lagen inför slutspelet som ligger runt hörnet. Med Oilers fina form, starka offensiv och resultat på hemmaplan och kombination med Vegas två raka förluster och fråtecken kring Thompson så väljer jag att placera Edmonton Money Line inför nattens möte mellan rivalerna i Pacific Division.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:30
Edmonton - Vegas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.