Daniel Jacobsson|10 april, 2024, 12:34

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Liverpool är extremt starka på Anfield.

  • Europa League kan innebära rotation för Liverpool, men bredden är väldigt stark.

  • Liverpool har en, två eller tre nivåer högre än Atalanta.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Numret större

Liverpool har tvingats gå runt på massvis med olika spelare den här säsongen. Det känns återkommande för framförallt Premier League-klubbarna att skadelistan varit lång. Liverpool har bland annat fått laborera mycket i sin defensiv där nästintill samtliga saknats någon gång. Virgil Van Dijk är helt avgörande för det här laget, trots att han börjar bli till åren och fått en och annan att tveka. Nu skall han leda ut Liverpool inför säsongsavslutningen under Jurgen Klopps avskedsturné. Europa League och Premier League är två ställen som man verkligen prioriterar därmed.

Jag är inte speciellt tveksam på Liverpool inför det här mötet. Formen är strålande och stjärnorna levererar ständigt. Mohamed Salah är väll inte i toppform, men har fått rejäl med konkurrens framåt vilket skapar en bättre och bredare spets hos Liverpool. Lika mot Manchester United senast är väll inget resultat man hade hoppats på inför, men nu efteråt är det en poäng som betyder mycket. Som grädden på moset var det just Salah som kvitterade sent. Nu lär det bli starkare körning när Atalanta kommer på besök. Jag räknar med att Liverpool vill avgöra redan på hemmaplan.

Svensklaget Atalanta

Isak Hien och Emil Holm har tagit en bofast plats i det svenska landslaget och det lär inte bli mindre speltid under Jon Dahl Thomason. I klubblaget har man också blivit nycklar. Framförallt Holm som blivit den ordinarie högerbacken i Atalanta efter en lysande start på säsongen. Formen har avtagit litegrann men han lär starta mötet på Anfield under torsdagskvällen. Svenskarna vilades i helgens ligamöte mot Cagliari, som man dessutom förlorade, vilket innebär att man säkerligen vill ändra tillbaka ett och annat.

Italienarna överlag får dock ursäkta den här torsdagen. Liverpool är klassen vassare och Atalanta fick ingen vidare lätt lott i kvarten. Den saken är säker och jag är ganska övertygad om att engelsmännen kommer vilja gasa mest på Anfield, för att förhoppningsvis kunna rotera litegrann i bortamötet. Det är trots allt en het och levande guldstrid i Premier League den andra dagen. Underläge med två bollar tills returen på hemmaplan.

fotboll, europa league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Liverpool - Atalanta
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.