Daniel Jacobsson|10 maj, 2024, 10:00

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har gjort en kanonstart på säsongen.

  • AIK studsade tillbaka direkt efter krossen av Malmö.

  • Målskyttet igång inför Sirius hemma, viktigt i en relativt svängig match.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nationalarenan

AIK har startat säsongen med fyra vinster, två oavgjorda och en förlust där samtliga vinster kommer på nationalarenan Friends Arena. Det blev en tung dag i Malmö för två omgångar sedan, men det var man förberedda på och kunde snabbt ladda om. Henning Berg och Gnaget studsade tillbaka redan i omgången efter när man körde över IFK Norrköping på hemmaplan. Det hör inte till vanligheterna att AIK gör sex mål (!) framåt heller, men här gjorde man det och fick dessutom in nyförvärvet Ismaila Coulibaly i protokollet två gånger om. Förutom honom noterades Pittas (2), Besirovic och Thychosen för mål.

Att Ioannis Pittas fått en stark start på säsongen betyder två saker. Väldigt, väldigt lovande för AIK – på två plan, för antingen spelar han säsongen ut med Gnaget och skjuter laget till en placering högt upp i tabellen, eller så blir han såld redan i sommar och skapar pengar för AIK, som är väldigt hängivna om att få in pengar just nu. Klubben går och väntar på att Isak skall säljas vidare från Newcastle, så man får sin del av kakan. Här väntar Sirius på hemmaplan och då har man väldigt goda segerchanser igen.

Formsvagt

Sirius får ursäkta, men formen för dagen är urusel och man är rent av trött på laget. Yousef Salech har försvunnit helt och hållet, står knappt rätt längre och gör inte det där lätta han gjorde i starten av säsongen. Nu var det ett tag sedan Sirius vann en match i Allsvenskan då man har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Poängmatchen kommer mot BP, som också tappat lite fart. Här reser man inte långt, men man reser långt ifrån en efterlängtad trepoängare då jag tror att bortamötet mot AIK blir alldeles för tufft i stunden.

Sirius behöver sina nyckelspelare i bra form och det är man inte just nu. Det är stor skillnad från det Sirius man såg första omgångarna när Salech, Persson och Stensson gjorde vad man ville. Nu har man en alldeles för lång väg till formen. Då blir det tufft på nationalarenan mot ett formstarkt och välmående Gnaget. Jag klickar i den raka ettan och tror på en ny bekväm seger för hemmalaget för dagen.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 15:00
AIK - Sirius
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.