Axel Olsson|10 maj, 2022, 10:09

Jag väljer att spela på Heerenveen över 2,5 hörnor i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Heerenveen skapar i snitt 4,7 hörnor/ligamatch den här säsongen.

  • Heerenveen har löst hörnspelet i 15 av deras 17 senaste ligamatcher.

  • Heerenveen skapade sju hörnor i deras senaste ligamatch mot Ajax.

  • Ajax är ett oerhört skickligt lag men där finns ytor att ställa om på för motståndarlagen.

  • Heerenveen skapade åtta hörnor i deras senaste ligaseger mot Vitesse.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Heerenveen över 2,5 hörnor hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ligatiteln kan bli deras

Ajax kan få äran att lyfta ligapokalen ifall storklubben vinner onsdagens batalj mot Heerenveen hemma på Johan Cruijff Arena. Det skulle vara ett fint avslut att få fira ligasegern i sista hemmamatchen för både spelarna och fansen. Men det här scenariot skulle särskilt bli speciellt för en person, nämligen tränaren Ten Hag som lämnar för Manchester United efter säsongen. Ajax har varit väldigt dominanta den här säsongen och det ska mycket till ifall Heerenveen ska lyckas stjäla poäng under onsdagen.

Ajax har vunnit sju av deras åtta senaste ligamatcher och befinner sig fyra poäng framför tvåan PSV med två omgångar kvar. De går för sin fjärde raka ligatitel och deras 36:e i historian, vilket visar på deras dominans hemma i Nederländerna. En ny era väntar när Ten Hag lämnar, men först ska laget avsluta säsongen på bästa sätt och ro titeln i hamn. Vi förväntar oss en matchbild där Ajax dominerar spelet och gästerna får skapa sina chanser genom ett snabbt kontringsspel. Ajax överlägsenhet gör att vi inte hittar särskilt mycket spelvärde i den raka segern, därmed har vi fått blicka åt annat håll och hittat ett spännande hörnspel på gästerna.

Fokus på omställningsspelet

Det ska mycket till ifall Heerenveen ska lyckats stjäla poäng mot serieledarna Ajax på bortaplan. Hemmalaget kan säkra ligatiteln under onsdagen och Heerenveen spelar för att behålla sig kvar i topp 8. Där är en enorm klasskillnad mellan dessa två lagen men Heerenveens fina ligaform är faktiskt värd att nämna. Klubben har gått betydligt bättre på senaste tiden och tagit poäng i sju av deras åtta senaste ligamatcher.

Deras förbättrade form har givit klubben en plats i topp 8 och där vill dem gärna stanna när ligan är färdigspelad. Heerenveen vet att det blir ett tufft möte mot Ajax och gästerna förväntas inte ta poäng här, men de har samtidigt ingenting att förlora i det här mötet. Med största sannolikhet kommer gästerna spela med ett lågt försvarsspel och fokusera på att förvalta deras omställningar där bland annat svensken Amin Sarr står för det största djupledshotet. Heerenveen har en tendens att skapa en hel del hörnor, närmare bestämt ett snitt på 4,7 hörnor/ligamatch den här säsongen. Heerenveen har löst hörnspelet i 15 av deras 17 ligamatcher och det är ett facit som lockar, även fast det är ett tufft möte mot Ajax som väntar. Vi väljer att syna hörnspelet med en unit!

fotboll, Eredivisie
|
units: 1/5 - spelstopp: 20:00
Ajax - Heerenveen
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.