Joakim Östman|10 maj, 2022, 10:54

Jag väljer att spela på Atletico Madrid i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i det fyra senaste inbördes mötena.

  • Atletico Madrid visade klassen senast i segern över ligamästarna Real Madrid.

  • Atletico Madrid behöver ta tre poäng för att inte bjuda in Real Betis i topp-4 striden.

  • Elche har inte längre något att spela för och vi riktar frågetecken kring deras motivation.

  • Atletico Madrid har det starkare laget och ska hållas som givna favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Atletico Madrid att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Tung seger

Atletico Madrid såg ut att ha ett mardrömslikt avlutande La Liga spelschema inför föregående helgs huvudstadsderby mot Real Madrid. Atletico Madrid hade kvar Real Madrid, Elche, Sevilla och Real Sociedad att möta, dessutom med tanke på att gapet ner till femteplatsen bara var tre poäng såg läget prekärt ut. Likväl visade Atletico Madrid klassen i helgens derbymöte och mot en roterad Real Madrid elva kunde de hyfsat komfortabelt bärga tre poäng. I vad som på förhand såg ut att vara en väldigt tuff match tog Atletico Madrid därför tre otroligt viktiga poäng och nu ska det mycket till för att de ska missa en topp-4 placering. Real Betis förlorade även deras match och med tre återstående omgångar har nu Atletico Madrid ett sex-poängs gap ner till femteplatsen. Med det sagt ser läget återigen gynnsamt för Diego Simeone och hans mannar.

Elche såg länge ut att behöva kriga om deras överlevnad i La Liga under hela säsongen. Likväl efter en bra resultatmässig april månad drog Elche ifrån den absoluta bottenstriden och inför helgens omgång hittas de på en fjortondeplats. Förvisso är det inte ännu poängmässigt klart med ett nytt La Liga kontrakt för Elche men allt annat vore en otrolig kollaps. Elche har sju-poängs marginal ner till nedflyttnigsplatserna och med det sagt vågar jag garantera att de kommer spela i högsta divisionen även kommande säsong. Elche har därför inte jätte mycket att spela för under slutfasen av La Liga säsongen och med det sagt riktar vi en del frågetecken kring hur hög motivationen kommer att vara i onsdagens drabbning.

Spelvärd bortaseger

Vi kan konstatera att Atletico Madrid har betydligt mycket mer att spela för i onsdagen fight mot Elche. Tre poäng här hade i princip garanterat Champions League spel kommande säsong och med det är givetvis motivationen hög. Som tidigare nämt är det inte heller poängmässigt klart för Elche med ett nytt La Liga kontrakt, men med poängantalet ner och framförallt antalet lag mellan de och nedflyttningsplatserna är de så gott som klart. Givet detta synar jag att Atletico Madrid kommer ha betydligt mycket högre motivationen och med tanke på lagens kvalitetsskillnader, är såklart Atletico Madrid stor-favorit i detta mötet

Här synar vi därför att Atletico Madrid kommer ta tre poäng i onsdagens möte. Det spelet har suttit i det fyra senaste inbördes mötena och vi kan konstatera att Atletico Madrid därför har ett mentalt övertag. Atletico Madrid gav även ett formbesked i förgående helgs möte mot Real Madrid och när tre poäng måste in på kontot ser jag inte Elche störa alltför mycket. Kollar vi dessutom till oddssättningen anser jag att bortasegern här är högt satt och det är givetvis något vi tar vara på. Atletico Madrid är i stort sett bättre på varje position och givet förutsättningarna klickas därför bortasegern till ett fint odds!

fotboll, La Liga
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Elche - Atletico Madrid
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.