Lördagen bjuder oss på tre matcher i den hyperjämna Allsvenskan. På Guldfågeln Arena tar Kalmar FF emot Helsingborg. Här tror vi på mål åt båda håll.

Match: Kalmar FF – Helsingborg (Allsvenskan) | Speltips: Båda lagen gör mål | Odds: @1.90 | Units: 2/5 | Spelstopp: 16:00

Rygga till 1.90 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Suttit i sex raka

Kalmar FF har verkligen blandat och gett i inledningen på den här säsongen. Man inledde med en förlust hemma mot Sirius men har därefter gått obesegrade i sex raka matcher. Däremot har man också haft svårigheter med att vinna sina matcher. Efter sju matcher har man bara tagit en seger, borta mot GIF Sundsvall med 2–1 i den fjärde omgången. Istället har man spelat oavgjort i hela fem matcher den här säsongen. Fyra av dessa fem matcher har dessutom slutat 1–1. Således är det ett scenario vi nog inte heller ska utesluta när laget nu tar emot Helsingborg under lördagen.

Med tanke på de resultat som Kalmar FF radat upp ligger också “båda lagen gör mål” nära till hands när vi ska plocka ut dagens spel. Just det spelet har nämligen suttit i sex raka matcher som Kalmar spelat i Allsvenskan. En möjlig svaghet med Kalmars anfallsspel skulle, förutom det faktum att det inte direkt sprudlar om anfallsspelet, kunna vara att man saknar en riktigt bra målskytt. Därefter har en styrka hittills varit att man lyckats sprida sitt målskytte på flera spelare.

Fall framåt mot Djurgården

Helsingborg har varit som två helt olika lag den här säsongen, ett på hemmaplan och ett på bortaplan. Samtliga åtta poäng har man tagit på Olympia, där man är väldigt starka. Men på bortaplan har man alltså förlorat alla sina matcher. Det är också den här skillnaden som gör det väldigt svårt att sia om hur Helsingborg kommer att spela under lördagens match mot Kalmar FF. Däremot kan vi konstatera att laget tog ett stort steg framåt i senaste matchen mot Djurgården. Efter tre svagare insatser mot IFK Göteborg, GIF Sundsvall och Östersund (där förlusterna mot IFK Göteborg och Östersund var under all kritik) fick man med sig en poäng mot topplaget från Stockholm och med bättre skärpa och korrekta domslut borde man också vunnit.

Mål har man däremot lyckats göra i alla matcher utom en den här allsvenska säsongen. Hållit nollan har man misslyckats med att göra i samtliga, vilket därför innebär att BLGM-spelet suttit i sex av sju matcher. Vi har fog för att tro att så blir fallet även under lördagen, med tanke på att även Kalmar har ett liknande facit. Lagen möttes också på försäsongen i en match. Då slutade det 1–1.

Speltips: Båda lagen gör mål

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet har suttit i Kalmar FF:s sex senaste matcher.

  • Spelet har suttit i sex av Helsingborgs sju matcher i Allsvenskan.

  • När lagen möttes på försäsongen blev det 1–1.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 1.90. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.90 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.