Daniel Jacobsson|10 maj, 2022, 12:01

Jag väljer att spela på Raphinha i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Raphinha är den klart mest lysande stjärnan i Leeds.

  • Raphinha ligger oftast bakom det som händer i Leeds offensiv.

  • Leeds är under nedflyttningsstrecket och måste ta poäng.

  • Chelsea är inte det samma som man varit tidigare under säsongen.

  • Leeds gjorde två mål på Chelsea senast man möttes, Raphinha gjorde ett (straff).

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Raphinha över 0,5 skott på mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ångest

Problemen är många för Leeds. Managerbytet blev visserligen positivt till en början, men även den effekten av stannat av litegrann. Under nedflyttningsstrecket ligger man fortfarande efter att Everton börjat ta viktiga poäng. Nu är det Burnley man slåss mest med och det är väll inte helt omöjligt att man skickar ner det laget under avslutande omgångarna. Leeds har kvalitet och är alldeles för bra för Championship. I laget hittar vi ju till exempel Raphinha, som världens alla storklubbar jagar och tillsammans med Patrick Bamford hade han skapat ett hett offensivt par. Nu är det tyvärr så att Bamford varit skadad i stora delar av säsongen och det är såklart lite därför man misslyckats.

Nu väntar det tre helt avgörande omgångar och livet står på spel för Jesse Marsch och Leeds. Chelsea är först ut på Elland Road i ett möte som man inte är allt för långt borta trepoäng på förhand. Gästerna har en urusel form just nu och är påväg att tappa sin tredjeplats. Något som Leeds vill utnyttja men det är såklart att allt måste stämma och pricka rätt för hemmalaget om man skall ta poängen här. Raphinha hade en sämre match senast och lär vilja vara bättre här.

Brassen snittar 2,5 skott/per match den här säsongen i Premier League, något som talar gott för vårat spel.

Upp på hästen

Oro i Chelsea trots att ägarbytet ser ut att lösa sig i närmaste dagarna. Nu är det spelare som saknas och som skapar oron, där bland annat Marcos Alonso kommit i luren med Thomas Tuchel efter att ha blivit utbytt i paus senast. Det är bara ett av några problem som påverkar trupp och klubb just nu men kvaliteten finns såklart kvar oavsett. Senast fick Lukaku förtroendet igen och svarade för två mål i sin comeback, något som bör göra han till en tänkbar startspelare både mot Leeds och i finalen mot Liverpool senare i veckan.

Chelsea är det bättre laget oavsett stämning i truppen men jag tror att man kan få lite problem här. Senast ledde man, såg ut att gå mot seger mot Wolves men tappade i sista sekunderna till 2-2 och fick endast med sig en poäng. Det bör finnas en rejäl revanschlust i truppen men det gäller också att få ut den. Raphinha är en spelare som man måste hålla koll på men när Alonso saknas, Chilwell är skadad så finns det inte mycket VB-material att tillgå. Raphinha kan ha en trevlig kväll mot en spelare som Malang Sarr, Cesar Azpilicueta eller annat alternativ.

fotboll, premier league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Leeds - Chelsea
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.