Axel Olsson|10 maj, 2024, 09:57

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Newcastle har gjort hela nio mål på två ligamatcher.

  • Newcastle offensiv är riktigt vass när både Isak och Wilson är skadefria. Den sistnämnda har gjort två mål på tre matcher sedan comebacken.

  • Brighton har varit väldigt ojämna på senaste. Topp 6 är för långt bort.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Hög högsta nivå

Newcastle har hittat tillbaka till den otroliga målglädjen med hela nio mål på två matcher. De har visserligen mött bottengängen Sheffield United och Burnley, men det är fortfarande ett imponerande facit. Det råder inga tvivel om att Newcastles offensiv lyfter sig ytterligare nu när Calum Wilson är tillbaka. Med både honom och Isak skadefria, har Howe två riktigt målfarliga anfallare att använda sig av. Wilson har gjort två mål på tre matcher sedan han kom tillbaka från sin skada, en spelare som passar väl in i hemmalagets sätt att spela.

När Newcastle är på sådant här spelhumör kan de utmana samtliga lag i ligan. Nu väntar en viktig avslutning där klubben spelar om en Europa-plats. De har fortsatt chans på femteplatsen och ett Europa League-gruppspel,  fast först och främst handlar det om att behålla sjätteplatsen framför Chelsea och Man United. Howes gäng är oerhört starka hemma på St James Park och det förväntas bli ett rejält tryck från läktarhåll i deras sista hemmamatch. Newcastle är i storform med hela fem segrar i deras sju senaste ligamatcher – när de spelar på den här nivån kan vi inget annat än hålla hemmalaget som favoriter.

Saknar stabilitet

Vi vet att Brighton kan spela en väldigt fin fotboll när de väl får spelet att stämma. En sådan insats fick vi bevittna i den senaste omgången mot Aston Villa. Motståndarna var dock begränsade av det tuffa spelschemat och ett fokus på Europa-slutspelet – Med det sagt var dem totalt chanslösa i detta mötet. Brighton stod för en kanoninsats och om det inte vore för svensken Robin Olsen hade det kunnat sluta i en storseger.

Trots den fina segern blir det ingen topp 6-placering för Zerbis gäng. De har fortfarande placeringar att spela för, men inte placeringar som innebär Europa-spel. Motivationsfaktorn kan alltså spela en roll här. Det ska även sägas att laget har haft en väldigt tung period innan segern mot Aston Villa – de gick vinstlösa i sex raka matcher. Att behålla en stabil nivå över en längre tid har varit Brightons stora bekymmer, de pendlar mellan höga toppar och djupa dalar. Hemmalaget har mer att spela för och de har presterat på en mer stabil nivå under den senaste tiden. Brighton räcker inte till i lördagens batalj.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 16:00
Newcastle - Brighton
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.