Joakim Östman|10 maj, 2022, 10:54

Jag väljer att spela på Sevilla i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Sevilla har varit starka hemma på Ramón Sánchez Pizjuán i ligaspelet.

  • Vid seger säkrar Sevilla Champions League spel kommande säsong.

  • Mallorca är formsvaga och kommer från två raka nederlag.

  • Mallorca har haft ett uselt bortafacit under La Liga säsongen.

  • Sevilla har det starkare laget och ska hållas som favoriter.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Sevilla att vinna hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Viktig kvittering

Sevilla har under hela kalender året 2022 haft svårt att prestera likt de gjorde under inledningen på säsongen. Detta har sin tur lett till att Sevilla gått från att vara en titelaspirant till att till och med vara påväg att missa en topp-4 placering. Helgens möte mot Villarreal var därför av yttersta vikt och Sevilla behövde poäng från El Madrigal. Sevilla stod dock återigen för en insats som inte direkt imponerade, när Villarreal dessutom satte dit ledningsmålet i den 86e minuten gick Sevilla mot en ny missräkning. Sevilla visade dock karaktär och i den sjätte övertidsminuten kom tillslut kvitteringen som gav en poäng på EL Madrigal. Poängen var otroligt viktig och riktigt så illa som att missa en topp-4 placering ska det därför rimligtvis inte behöva bli för Sevilla.

Desto tyngre gick det för Mallorca i föregående La Liga omgång när de på hemmaplan tog emot Granada. Mallorca och Granada är direkta konkurrenter om det sista platserna för ett nytt La Liga kontraktet och matchens betydelse var därför enorm. Likväl gick inget som Mallorca hade hoppats på och slutsiffrorna skrevs till hela 2-6. Förlusten blev oerhört kostsam för Mallorca på grund av att Granda som tidigare var utanför säker mark gick förbi. Mallorca är därför med tre återstående omgångar på en nedflyttningsplats och läget är onekligen prekärt. Mallorca går upp emot Sevilla, Rayo Vallecano och Osasuna i det återstående La Liga omgångarna och här behöver de onekligen plocka poäng.

Säkrar Champions League spel

Trots att Sevilla inte har imponerat på sistone ser de ändå ut att klara en topp-4 placering hyfsat komfortabelt. Avståndet ner till Real Betis på femteplatsen är sju poäng och det ska mycket till för att Sevilla nu inte ska lösa detta. Real Betis har heller inte de visat någon strålande form på sistone och för såväl Atletico Madrid som Sevilla ser Betis form ut att rädda dessa lagen från ett fiasko. Givetvis är Sevilla också favoriter inför mötet mot Mallorca och hemma på Ramón Sánchez Pizjuán är de allt som oftast väldigt starka. Sevilla behöver tre poäng i detta mötet för att säkra en topp-4 placering och mycket talar för att så blir fallet.

I onsdagens match blir därför det rekommenderade spelet att klicka i en hemmaseger. Sevilla har det klart starkare laget och när tre poäng behövs för att säkra Champions League spel synar jag att de löser segern. Givetvis har även Mallorca mycket att spela för men deras form är inget som imponerar och deras bortafacit under säsongen har varit uselt. Faktum är att Mallorca under säsongen har förlorat tretton av deras sjutton spelade bortamatcher och endast två segrar har bärgats i spelet på bortaplan. Sevilla i sin tur är ett av La Liga starkare hemmalag och här blir hemmasegern därför det självklara valet.

fotboll, La Liga
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:30
Sevilla - Mallorca
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.