Joakim Östman|10 maj, 2024, 10:10

Jag väljer att spela på Pierre-Luc Dubois i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det finns oerhört mycket hockey i Pierre-Luc Dubois, en spetsspelare i dessa sammanhang.

  • Kanada förväntas göra flertalet mål mot ett av VM-turneringens sämre lag.

  • Pierre-Luc Dubois stod för 7+6 i hans senaste VM-turnering för Kanada 2022.

  • Pierre-Luc Dubois har stått för 27-poäng, på hans 27 spelade VM-matcher.

  • Pierre-Luc Dubois kommer från en katastrofal säsong, revansch på schemat under VM.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Favorit på nytt

En av det givna guldfavoriterna är det regerande mästarna Kanada som har vunnit fyra VM-guld sedan 2015. Likt som för Sverige och USA kommer Kanada med ett starkt lag på pappret men efter mycket spekulationer och rykten om ett stjärnspäckat lag, kom tillslut 22-manna truppen där vi får konstatera en liten besvikelse. Att Kanada kommer ha ett slagkraftigt lag råder det dock inga tvivel om och fortsättningsvis ska de hållas högt.

Drömnamnet var Sidney Crosby men när truppen presenterades var inte nummer 87 med, istället hittar vi spelare som fjolårets draft-etta Connor Bedard, Dylan Cozens, Bowen Byram, Owen Power och Olen Zellweger. Att det blir ett ungt, spännande och roligt Kanada kan vi därför konstatera och talang-mässigt kan ingen nation mäta sig med regerande mästarna på förhand.

Lite erfarenhet i spelare som John Tavares, Pierre-Luc Dubois, Colton Parayko, Damon Severson, Brandon Hagel, Jared McCann och målvakten Jordan Binnigton ger en härlig mix. Även fast många inklusive vi hoppades på ett mer stjärnspäckat Kanada finns det likväl ingen anledning att inte tro på detta laget, framförallt kan vi förvänta oss en väldigt fartfylld hockey som blir kul att kolla på.

Storbritannien är sin tur tillbaka i ”riktiga” VM efter att ifjol kvalat upp sig från division 1, på förhand är dock förväntningarna låga då de sannerligen inte kommer med ett av det starkare lagen på pappret.

Chans för Revansch 

Kanada inleder deras resa mot att försvara guldet på lördagsförmiddagen när Storbritannien väntar i öppningsmatchen. Här råder det inga tvivel gällande om att Kanada kommer vinna utan frågan är snarare med hur många mål. Spelbolagen ger oddset 1.002 för en Kanada-seger vilket säger allt om förutsättningarna och här gäller det framförallt att komma igång för det regerande mästarna.

Ur Storbritanniens perspektiv gäller det som alltid för en underdog att få kollektivt att funka och kämpa för varandra. På förhand handlar det såklart om att inte bli fullkomligt överkörda men sett till styrkeförhållandena kan det och till och med borde rinna iväg rejält.

Att hitta spelvärde i Kanadas premiärmöte får man leta lite efter och här riktar vi blickarna mot tänkbara målskyttar. Pierre-Luc Dubois kommer från en katastrofal första säsong i Los Angeles efter att förra sommaren blivit trejdad från Winnipeg. VM-turneringen blir en chans till revansch för Pierre-Luc Dubois och det är en turnering han alltid gjort väldigt bra i från sig i.

Det finns oerhört mycket hockey i Pierre-Luc Dubois och i dessa sammanhang är det en spetsspelare. Pierre-Luc Dubois stod för 7+6 i hans senaste VM-turnering för Kanada 2022, när vi dessutom får ett odds 1.90 att La Kings-centern nätar mot Storbritannien är det ett spelvärt val!

Ishockey, Ishockey VM
|
units: 1/5 - spelstopp: 12:20
Storbritannien - Kanada
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.