Hockey-VM går in på andra dagen och det är dags för Tyskland och Storbritannien att göra entré. Tyskland som tog sig till final i OS förra året har utmanat rejält i senaste VM-upplagorna medan Storbritannien gör comeback i A-VM. Senast man spelade i A-VM var 1994 så det är ingen vanlig syn för en hockeyentusiast. Tyskland stora favoriter och stor chans på mycket mål, då riktar vi blickarna mot en potentiell målgörare.

Match: Tyskland – Storbritannien (Hockey-VM) | Speltips: Leon Draisaitl gör mål | Odds: @1.65 | Units 4/5 | Spelstopp: 16:15

Rygga till 1.65 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Tyskland – ett lag för slutspel?

Tyskland kommer till VM-spel med ett par intressanta spelare som Dominic Kahun, Marc Michaelis och framförallt, Leon Draisaitl. 23-årige Draisaitl snittade hela 1.28 poäng per match i Edmonton Oilers under säsongen och placerade sig på en fjärdeplats i poängligan. En superstjärna av dess like som ska se till att lyfta hela Tyskland. På något sätt så krävs det att en sådan spelare som Draisaitl driver laget om Tyskland ska lyckas knipa åt sig en slutspelsplats. Medan lag som Kanada, Ryssland och Sverige kan spela halvknackigt i gruppspelet krävs det att Tyskland gör ett riktigt bra gruppspel för att ha chans att avancera. Saknas i laget gör däremot NHL-meriterade backen Dennis Seidenberg som inte spelat den här säsongen. 37-åringen har fått husera i New York Islanders under ett tryout-kontrakt. Ett stort tapp på backsidan därmed.

Motståndet för dagen, Storbritannien avancerade till A-VM förra året efter att man vunnit B-VM. Men trots bedriften är det ett ytterst svagt lag man har på pappret. Enbart två spelare i truppen spelar i en annan liga än EIHL, högstaligan i Storbritannien. EIHL är en liga på frammarsch men majoriteten av lagens spetsspelare kommer från utlandet. Två spelare som är värda att nämna är svenskbekantingarna Ben O’Connor och Robert Dowd. Britterna kommer få det tufft och det ska till ett smärre mirakel för att laget ska hålla sig kvar i A-VM till nästa års VM.

Mycket mål att vänta

Trots att Tyskland inte är en så stor hockeynation sett till andra länder så är det här en match man kommer att vinna, Storbritannien är så pass svagt. Tyskland kommer att få äga mycket puck och säkert få spela mycket powerplay. En spelare som kommer få en stor roll i Tyskland är Leon Draisaitl och i en sådan här match kommer han få gott om utrymme att göra det han är bäst på, poäng. Tyskland har hunnit spela tre träningsmatcher med Draisaitl i laget och under dessa matcher har han gjort fem av lagets tio mål. Storbritannien är även ett lag som släpper in väldigt mycket mål vilket jag tror inte kommer bli något undantag i den här matchen.

Förra årets jumbo i Grupp B, Sydkorea snittade ungefär sju insläppta mål per match. Räkna med att Storbritannien kommer att snitta något liknande i årets turnering. Den här matchen ska bara sluta åt ett håll och troligtvis vinner Tyskland med rejäl marginal. När vi får 1.62 i odds på att VM:s bäste(?) spelare gör mål mot turneringens absolut svagaste lag är det ett riktigt bra odds.

Speltips: Leon Draisaitl gör mål

Jag väljer att spela på att Leon Draisaitl gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leon Draisaitl är en superstjärna och är en spelare som gillar att göra mål

  • Storbritannien har VM:s absolut svagaste lag och kommer släppa in mycket mål

  • Draisaitl har visat upp fin målform inför VM

  • Tyskland vill skaffa sig en bra målskillnad från början – blir viktigt i en kampen om en slutspelsplats

Högst odds hittar jag hos Unibet som ger 1.65. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.65 hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.