Sverige kliver in i VM-turneringen och man gör det som favoriter mot Chile. Rätt spelare måste komma igång från början om äventyret ska bli långvarigt och jag väljer därför att rikta blickarna mot vår anfallsstjärna.

Match: Chile – Sverige (Dam-VM) | Speltips: Stina Blackstenius att göra minst ett mål | Odds: @1.90 | Units: 2/5 | Spelstopp: 18:00

Rygga till 1.90 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Sverige bär favoritskapet

Chile är inte alla samma etablerade land på damsidan som på herrsidan i fotbollssammanhang. Det har varit turbulent inom det chilenska landslaget och så sent som 2014 så lade man ner damlandslaget i Chile för att satsa mer resurser på herrarna. Likaså har det fungerat på klubblagsnivå och förbundet har inte kommit lika långt i utvecklingen på damsidan som det svenska landslaget har gjort. Trots detta lyckades man kvala sig vidare från det sydamerikanska kvalet som ett topp 2-lag och man ska absolut inte räknas ut här. Sverige ska dock vara det bättre laget och oddsen är trots allt talande. Inga spelare i Chile sticker ut förutom förstemålvakten Endler som till vardags representerar PSG. Formen hos Chile inför VM är också urusel. Inte en seger på de nio senaste matcherna och ett självförtroende som inte är på topp.

Sverige kommer till turneringen som ett av lagen som ska vara med och slåss om medaljerna. Man ska ha väldigt goda chanser att ta sig vidare till slutspelet, troligtvis som tvåa bakom USA i gruppen som också innefattar bottentippade Thailand. Sverige kommer med två raka segrar i bagaget och tar man tre poäng här är så mycket vunnit i jakten på en eventuell förstaplats i gruppen och en lättare väg i slutspelet. Detta svenska landslag ska ta sig till kvartsfinal, så pass bra är man.

En målskytt av rang

Ska man ta sig långt i en turnering så gäller det att man har en målskytt av rang längst fram och det har Sverige i den här turneringen. Stina Blackstenius är nästa stora svenska anfallsstjärna och är i mina ögon redo att ta över den titeln efter att Lotta Schelin nu tyvärr tvingats lägga skorna på hyllan. Blackstenius lever mycket på fart och fysik och är mycket svårstoppad. De chilenska försvararna kommer få problem här och då gäller det för Blackstenius att sätta dit chanserna när de dyker upp.

Något som hon varit mycket bra på att göra under hela sin karriär. Endast nio spelade klubblagsmatcher under 2018/19 där hon avslutade säsongen i svenska Linköping. Fyra mål på sju matcher där ger ett snitt på mer än ett mål varannan match, detta ofta mot bättre motstånd än vad Chile kan ställa mot Sverige här. I landslaget ser det också bra ut och redan vid de magiska sommarspelet 2016 var Blackstenius en anfallare att räkna med. Två mål på fyra matcher då har fyllts på med sex mål på 16 landskamper. Det är dock inte förrän nu som hon är den tydliga ettan längst fram och jag tror hon är bra sugen på att visa vad hon går för. Potentiell skyttedrottning detta och mål tror jag kommer direkt.

Speltips: Stina Blackstenius gör mål i matchen

Blackstenius är Lotta Schelins arvtagerska på anfallspositionen i landslaget och jag tror hon blixtrar till direkt mot ett svagt Chile. Jag spelar henne som målskytt i den här matchen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Blackstenius har gjort åtta mål på 20 landskamper, detta som avbytare i majoriteten.

  • Blackstenius har gjort fyra mål på sju matcher i Linköping den här säsongen.

  • Sverige är klara favoriter att vinna matchen.

  • Chile har en svag trupp där Blackstenius bör komma loss mot försvararna.

  • Chile har svag form inför VM och har inte vunnit på nio raka landskamper.

Högst odds finner jag hos Bet365 som ger oss 1.90 för spelet. Jag investerar 2/5 units i det här spelet!

Rygga till 1.90 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.