Marcus Råsberg|10 juni, 2023, 08:50

Jag väljer att spela på Vegas ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Vegas har varit oerhört starka på bortaplan i slutspelet och har enedast förlorat en match efter full tid av totalt 9 bortamatcher

  • Florida har blandat ocg gett på hemmaplan i slutspelet

  • Vegas var det bättre laget senast innan florida kvitterade sent för att sedan avgöra i sudden death

  • Jonathan Marchessault fortsätter göra mål och Jack Eichel fortsätter att spela fram honom

  • Vegas bredd i laget är betydligt bättre än Floridas och det har visat sig tydligt i de första tre matcherna

Starka på bortaplan

Det är en spännande tid för hockeyfans över hela världen när Stanley Cup-finalen når sitt klimax. Efter tre intensiva matcher står det 2-1 i matcher till förmån för Vegas Golden Knights mot Florida Panthers. Nu är det dags för den fjärde matchen, och Florida har fördelen av att spela på hemmaplan. Men trots detta är det uppenbart att Vegas har alla möjligheter att vinna och närma sig den åtrovärda Stanley Cup-trofén. Jag tror Vegas tar hem match fyra!

En av de mest imponerande faktorerna hos Vegas Golden Knights under slutspelet har varit deras förmåga att vara starka på bortaplan. De har bara förlorat en enda match efter full tid av totalt nio bortamatcher. Denna oövervinnelighet på motståndarlagets is ger dem en enorm fördel när de spelar borta mot Florida Panthers i match fyra. Vegas kommer att dra nytta av sitt självförtroende och energi från tidigare framgångar när de går in på BB&T Center. Florida har dessutom blandat och gett på hemmaplan i slutspelet.

Vegas har bredden

I den senaste matchen mellan lagen var Vegas bättre. De kontrollerade spelet, skapade flera farliga målchanser och höll Panther på defensiven mestadels. Florida lyckades dock kvittera sent genom Matthew Tkachuk och tvingade fram förlängning där Carter Verhaeghe avgjorde. Men detta förändrar inte det faktum att Golden Knights var det bättre laget och de kommer att använda den prestationen som motivation för att ta tillbaka segern i match fyra. Deras lagkapten, Jonathan Marchessault, har fortsatt att vara en målmaskin under slutspelet och kommer att vara en nyckelspelare när det gäller att hitta nätet. Med Jack Eichel som fortsätter att servera honom passningar kommer deras anfall att vara svårt att stoppa för Panthers och Bobrovsky i kassen.

En annan avgörande faktor som talar för Vegas Golden Knights är bredden i deras lag. De har en imponerande djup trupp som har visat sig vara betydligt bättre än Floridas. Detta har blivit tydligt i de tre första matcherna där Vegas spelare från samtliga femmor varit med och bidragit. Med en sådan bredd är det svårt för Panthers att fokusera på att stoppa en specifik linje eller spelare. Detta ger Golden Knights ännu en fördel i match fyra. Jag väljer med dessa anledningar att placera Vegas ML hos Comeon till ett fint odds på 1,98.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Florida - Vegas
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.