Under tisdagen riktar vi blickarna mot Reykjavik och Laugardalsvöllur där Erik Hamréns Island välkomnar Turkiet. Här tycker jag bolagen ger oss ett lite för högt odds.  

Match: Island-Turkiet (EM-kval) | Speltips: Turkiet | Odds: @2.62 | Units: 2/5 | Spelstopp: 20:45

Rygga till 2.62 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Lysande form med nya tränaren

Inför EM-kvalet stod det klart att den före detta Besiktas-tränaren Senil Günes skulle ta över det Turkiska landslaget. Günes har fått en lysande start på tränaruppdraget med fem raka segrar. Tre av segrarna har kommit i EM-kvalet och det gör att man toppar gruppen med nio poäng.Nu ställs man mot Island på bortaplan och kan genom en seger hålla fransmännen bakom sig i tabellen och skaffa sig själv ett drömläge för att ta sig till EM.

Sist stod man för en riktig knall när man besegrade regerande världsmästarna Frankrike med 2-0. En anmärkningsvärd sak från matchen är att fransmännen inte hade ett enda skott på mål. I och med den hållna nollan mot Frankrike har nu Turkiet hållit nollan i de fem av sex senaste matcherna. Vi måste gå hela sju matcher tillbaka för att hitta en match när Turkiet släppt in över 1.5 mål. Med andra ord har Turkiet just nu en ruskig defensiv.

Island är något svalare

Vi alla har varit imponerande av Islands senastes år inom landslagsfotbollen. Den lilla ön med knappt 350 000 invånare har vunnit mot flera stora nationer och på vägen fått spela både EM och VM. Efter sommaren VM-spel tog Erik Hamrén över som förbundskapten och Island har inte sett lika sprudlande ut. Laget åkte i höstas  på fyra raka förluster i sin Nations League-grupp. Även fast motståndet var tufft (Belgien och Schweiz) är det inte godkänt att förlora fyra matcher i rad. EM-kvalet har börjat rätt bra och man står på sex poäng efter två vinster och en förlust.

Sist vann man med uddamålet hemma mot Albanien efter ett tidigt ledningsmål i den första halvleken. Vinsten gör att hoppet om EM 2020 fortfarande lever. Det ser dock tufft ut då man har regerande världsmästarna Frankrike samt ett glödhet Turkiet i gruppen. För att hoppet ska leva vidare måste man plocka tre poäng på tisdag men för Islands del har jag tyvärr svårt att se vinsten komma. Islands segrar har sedan Hamrén tog över jobbet varit mot Andorra och Albanien. Två betydligt sämre motståndare än dagens Turkiet. Island har haft svårt att göra mål och nu ställs man mot ett defensivt skickligt lag. I EM-kvalet har man gjort tre mål på tre matcher och då har två kommit mot blåbärsnationen Andorra. I Nations League lyckades man endast göra ett mål på fyra matcher. 

Speltips: Turkiet

Jag väljer att spela på Turkiet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Turkiet har fem raka segrar.

  • Turkiet har släppt in ett mål på sex matcher.

  • Turkiet vann sist mot Frankrike med 2-0.

  • Island plockade noll poäng i sin Nations League och gjorde endast ett mål.

  • Oddset är något för högt på ett formstarkt Turkiet.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger 2.62. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 2.62 hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.